detector.media
27.03.2018 12:48
Журналіста «Ділової столиці» шантажують невідомі
Журналіста «Ділової столиці» шантажують невідомі
Відомого журналіста-міжнародника, редактора рубрики «Світ» видання «Ділова столиця» Олексія Кафтана намагаються залякати невстановлені особи, обіцяючи надати більше інформації в обмін на грошову винагороду.

Про це повідомляється на сайті видання.

Двічі – 18-го і в ніч на 21 березня – було пошкоджено машину Олексія.

У першому випадку невідомий на авто скоїв зіткнення з машиною журналіста і втік з місця ДТП. У другому - було розбито скло і викрадено деяке майно, яке не має особливої ​​цінності. Обидва інциденти задокументували співробітники патрульної поліції.

24 березня Олексієві зателефонував чоловік, який назвався Євгеном, і повідомив, що журналіста таким чином намагаються провчити. Він також запевнив, що не є співробітником поліції, а більше інформації пообіцяв надати в обмін на грошову винагороду. Запис розмови є в розпорядженні видання.

Редакція «Ділової столиці» зазначає, що побоюється за свого журналіста і вважає, що ці події можуть бути пов’язані або з його професійною діяльністю, або з витоком особистої інформації з Нацполіції, що також становить загрозу безпеці його і його близьких.

У зв’язку з цими обставинами Олексій Кафтан написав до прокуратури Києва заяву із закликом відреагувати на факт вимагання та з’ясувати причини витоку інформації, яка була відома лише працівникам Національної поліції України, а також вжити заходів щодо захисту його сім’ї і майна від протиправних дій невідомих осіб.

У коментарі «Детектору медіа» Олексій Кафтан уточнив, що листа до прокуратури за порадою адвоката відправив учора замовним листом, тому реакція прокуратури наразі невідома.

«До поліції не звертався з тієї причини, що «Євген» посилався на факти щодо другої пригоди. Тобто або відбувся витік інформації про пограбування (звісно ж, не сам по собі), або особа, яка телефонувала, сама є співробітником поліції. З огляду на це писати заяву за місцем помешкання - просто безглуздо», - пояснив «ДМ» журналіст.

Щодо причин шантажу Олексій Кафтан має, за його словами, дві версії.

«Перша - професійна діяльність. Я дуже рідко лишаю машину в дворі - лічені дні на рік. Але з щонайменше трьох десятків автівок із інтервалом у добу чомусь постраждала саме моя (сусідні навіть без подряпини, в нашому дворі, наскільки мені відомо, випадків пограбування машин досі не було).

Друга версія - справді, збіг подій - рівно до того моменту, як я зв'язався із поліцією… Тоді схема виглядає просто: мої дані у якийсь спосіб і з якихось причин віддали в розробку шахраям. Та в цьому випадку мені теж може загрожувати небезпека», - розповів він.

Як повідомляв «Детектор медіа», 18 листопада минулого року спалахнув гараж головного редактора кам'янської (Дніпропетровщина) газети «Событие Сегодня» Михайла Балтакси. Відомості за фактом події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 194 ч. 2 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

Фото: facebook Олексія Кафтана

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY