detector.media
26.03.2018 13:51
Фільм «Рівень чорного» отримав Гран-Прі кінофестивалю FIFF у Швейцарії
Фільм «Рівень чорного» отримав Гран-Прі кінофестивалю FIFF у Швейцарії
Українська стрічка «Рівень чорного» Валентина Васяновича отримала Гран-прі Festival International de Films de Fribourg, який проходив у Швейцарії.

Про це повідомляє Українська кіноакадемія на своїй сторінці в Facebook.

«Учора (25 березня - ред.) роздали нагороди на кінофестивалі FIFF, Festival International de Films de Fribourg, і Гран-Прі отримала українська стрічка! Вітаємо «Рівень чорного» Valentyn Vasyanovych», - йдеться в повідомленні.

«Black Level, притча без слів українського режисера Валентина Васяновича, виграв Гран-прі на 32-му Фрібурзькому міжнародному кінофестивалі в суботу та 30 000 швейцарських франків з Кантону та муніципалітету Фрібурга. Міжнародне журі проголосувало одностайно», - повідомляється на сайті кінофестивалю.

Організатори також повідомили про рекордне відвідування цьогорічного фестивалю глядачами.

FIFF - міжнародний щорічний конкурсний кінофестиваль, організатори якого ставлять за мету досягнення взаєморозуміння між культурами різних країн. Перевага віддається фільмам, які підштовхують глядачів і кінематографістів до роздумів і дискусій.

Як повідомляв «Детектор медіа», світова прем’єра німого документально-ігрового фільму «Рівень чорного» відбулася на 8-му Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ). Стрічка отримала нагороду FIPRESCI як найкраща повнометражна робота національного конкурсу. 

За сюжетом, головний герой, похмурий фотограф Костя, напередодні власного 50-річчя втрачає все, що було для нього важливим: батька, кохану дівчину, кота і, вочевидь, будь-який сенс свого існування. Тепер йому доведеться прийняти рішення – зневіритися чи дертися вгору й жити далі.

Головну роль у стрічці «Рівень чорного» виконав київський фотограф Костянтин Мохнач, роль його коханої – українська акторка Катерина Молчанова («Моя бабуся Фанні Каплан», «Довгі хвилі», «Чудо за розкладом» тощо).

Валентин Васянович є автором, режисером, оператором і продюсером стрічки. 

Фільм було знято компанією «Гармата Фільм», бюджет склав $10 тис. 

«Рівень чорного» вийшов в український кінопрокат 31 серпня 2017 року. Дистриб’ютор – компанія «Артхаус Трафік».

Подробиці про те, як створювався фільм, читайте в матеріалі «Валентин Васянович: Робота над "Рівнем чорного" нагадувала блукання в темряві».

Український Оскарівський комітет висував стрічку «Рівень чорного» на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY