detector.media
26.03.2018 13:09
«Страна.ua» та «Вести» найбільше порушували журналістські стандарти з початку року– ІМІ
«Страна.ua» та «Вести» найбільше порушували журналістські стандарти з початку року– ІМІ
У першому кварталі 2018 року рейтинг дотримання журналістських стандартів в інтернет-ЗМІ очолили два сайти – «Ліга.net» та «Укрінформ», у яких 96% матеріалів були написані без порушень журналістських стандартів. Серед друкованих видань лідером з дотримання журналістських стандартів стало видання «Сегодня» – 78% матеріалів були написані без порушень.

Такими є результати дослідження ІМІ на предмет дотримання ключових професійних журналістських стандартів у 10 інтернет-виданнях та п’яти друкованих виданнях.

Серед інтернет-ЗМІ найнижчі результати з дотримання професійних стандартів журналістики ІМІ зафіксував на сайті «Страна.ua», у якому 56% матеріалів були написані без порушень професійних журналістських стандартів.

«За результатами моніторингу, у першому кварталі 2018 року найчастіше в інтернет-ЗМІ порушувався стандарт балансу думок і точок зору: в середньому 12% матеріалів всеукраїнських виданнях були незбалансованими», – пояснює ІМІ.

Лідером з дотримання стандарту балансу думок і точок зору  стало видання «Ліга.net», де порушення цього стандарту були практично відсутні, повідомляє ІМІ.

За даними ІМІ, у друкованих виданнях найчастіше порушувався  стандарт достовірності (в середньому у 27% матеріалів). У газеті «Вести» 40% матеріалів написані без порушень професійних стандартів. Найменше порушень стандарту достовірності ІМІ зафіксовано в газеті «Факты и комментарии».

Моніторингу підлягали наступні видання: «Українська правда», «Ліга.net», УНІАН, «Укрінформ», «Корреспондент.net», 112.ua, ТСН.ua, «Страна.ua», «Обозреватель» і «Цензор.net», «Вести», «Сегодня», «КП в Украине», «Факты и комментарии» та «Газета по-українськи» (ГПУ).

Детальніше з результатами моніторингу можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, влітку 2017 року рейтинг всеукраїнських інтернет-видань за рівнем дотримання журналістських стандартів очолило державне інформагенство «Укрінформі» (92% новин написано без порушень). На другому місці — «Ліга.net» та «Українська правда» (по 88%). Найгірші показники – у видань «Обозреватель» та «Страна.ua», по 64% новин без порушення стандартів

Фото: Texty.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY