detector.media
25.03.2018 15:00
Фестиваль Docudays UA у Києві розпочався з акції на підтримку Олега Сенцова
Фестиваль Docudays UA у Києві розпочався з акції на підтримку Олега Сенцова
Організатори висловили свої сподівання на те, що вже наступного року Олег буде вільним і зможе стати учасником Docudays UA.

У Києві 23 березня відкривcя Міжнародний фестивалю документального кіно Docudays UA. Церемонія відкриття фестивалю розпочалася акцією підтримки незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Організатори висловили свої сподівання на те, що вже наступного року Олег буде вільним і зможе стати учасником Docudays UA. Значну увагу на фестивалі також буде приділено окупації Криму та пов'язаному з цим порушенню прав людини.

XV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA триватиме до 30-го березня. Впродовж тижня тут буде показано 62 фільми з 36 країн світу, з них 11 документальних стрічок є українськими.

Шість кінопрограм фестивалю представлять історії груп людей, які найчастіше стикаються з нерівністю та дискримінацією.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

16 березня 2018 року сестра Сенцова повідомила, що у режисера постійно погіршується стан здоров'я. Україна вимагає від РФ доступу до Олега Сенцова та, за необхідності, допуску до українського режисера-політв'язня українських лікарів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY