detector.media
24.03.2018 17:20
Індія підозрює Cambridge Analytica у впливі на виборчий процес в країні
Індія підозрює Cambridge Analytica у впливі на виборчий процес в країні
Міністерство електроніки та інформаційних технологій країни пригрозило судовими позовами щодо компаній і приватних осіб, що беруть участь в будь-якому несанкціонованому використанні особистих даних індійських громадян.

Індія вимагає від британської аналітичної компанії Cambridge Analytica, яку підозрюють у незаконному зборі особистих даних 50 мільйонів користувачів Facebook, повідомити, чи використовувала вона особисті дані індійських громадян з метою впливу на виборчий процес в країні, повідомляє 112.ua з посиланням на Reuters.

Згідно з повідомленням, відповідь індійський уряд буде чекати протягом тижня - до 31 березня. Потім, якщо Cambridge Analytica не надасть пояснення, буде вжито заходів.

Зокрема, Міністерство електроніки та інформаційних технологій країни пригрозило судовими позовами щодо компаній і приватних осіб, що беруть участь в будь-якому несанкціонованому використанні особистих даних індійських громадян.

«Справедливість індійської демократії і виборчого процесу є предметом гордості, і будь-яка спроба вплинути на недоторканність виборчого процесу за допомогою сумнівних засобів неприйнятна», - цитує видання заяву міністерства.

Загалом індійський уряд просить Cambridge Analytica відповісти на шість запитань щодо діяльності компанії в країні.

Видання зазначає, що занепокоєння уряду викликало те, що напередодні політичні партії Індії звинуватили одна одну в залученні послуг Cambridge Analytica, зокрема було порушено питання про вплив на вибори «за допомогою сумнівних засобів».

Нагадаємо, британське видання The Guardian опублікувало розслідування, згідно з яким компанія Cambridge Analytica зібрала для виборчого штабу Дональда Трампа дані про мільйони профілів користувачів Facebook в США. Аналітична компанія використовувала отримані дані для створення системи, яка б могла спрямовувати окремих американських виборців на персоналізовану політичну рекламу.

Згодом Facebook заблокувала сторінку компанії Cambridge Analytica, а також ще кілька пов’язаних сторінок. У Facebook підкреслюють, що компанія порушила політику платформи, збираючи дані користувачів без відома соцмережі.

Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

Також Марка Цукерберга викликали свідчити перед Сенатом США про збір та продаж персональних даних користувачів Facebook.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY