detector.media
24.03.2018 16:54
Армія США випустила навчальні комікси про кібервійну, Росію та НАТО
Армія США випустила навчальні комікси про кібервійну, Росію та НАТО
У коміксах показується збиток, який можуть нанести кібертехнології військам.

Інститут кібернетики Армії США у Вест-Пойнті опублікував серію навчальних коміксів, що показують особливості ведення кібервійни. У навчальну серію увійшли чотири коміксу Dark Hammer («Темний молот»), Silent Ruin («Тиха загибель»), Engineering a traitor («Конструюючи зрадника») і 11.25.2027 («25 листопада 2027 року»). Про це пише N+1, передає «Фокус».

У коміксах показується збиток, який можуть нанести кібертехнології військам. Так, в коміксі «Тиха загибель» розглядається сценарій об'єднання Румунії та Молдови. У відповідь на виникнення цього союзу Росія починає масштабні навчання на кордоні. На території країн, що об'єдналися, свої вчення починають війська НАТО.

Історія закінчується початком військового конфлікту, в якому російські війська спочатку використовують системи радіоелектронної боротьби, виводячи з ладу безпілотні системи НАТО. Потім російська сторона порушує роботу системи зв'язку та обміну даними. Дезорганізовані через відсутність зв'язку війська НАТО програють війну, а російські сили наближаються до американського консульства.

У коміксі «Конструюючи зрадника» розповідається про долю Джейка Робертса, відмінника курсу підготовки військових інженерів, якого після навчання за видатні заслуги взяли в Інженерні війська відразу в офіцерському званні. Робертс має відмінний послужний список.

У міру розвитку сюжету якісь шпигуни намагаються завербувати Робертса. Для цього вони зламують різні системи, де зберігаються дані про інженера, і змінюють їх. В результаті в електронних записах про Робертсі з'являється інформація, яка ганьбить його, і негативні характеристики. Ці записи приймаються керівництвом Робертса і його родичами за чисту монету.

Робертса звільняють зі збройних сил, він виявляється один і втрачає сенс життя. З надією повернути колишнє становище він звертається за допомогою до свого друга, не знаючи, що той і є одним з учасників шпигунської мережі. Друг пропонує Робертсу помститися кривдникам і дати йому доступ до технічних приміщень одного з будинків в Х'юстоні.

Ця історія закінчується ракетним обстрілом будівлі в Х'юстоні, через півроку після якого слідство визнає Робертса організатором цього нападу.

В історії «Темний молот» американські війська забезпечують захист і евакуацію населення Південної Кореї із зони військового конфлікту з Північною Кореєю. Війська КНДР в цьому конфлікті активно використовують автономні бойові системи і тіснять американських і південнокорейських військових.

У відповідь кіберспеціалісти Армії США зламують військові системи зв'язку Північної Кореї і запускають вірус «Темний молот». Він порушує обмін даними і підміняє цілевказування північнокорейських бойових роботів, які атакують війська КНДР.

Використання коміксів як навчальної літератури широко використовується в збройних силах США і деяких інших країн світу з 1930-х років. Вважається, що подібний спосіб подачі в цікавій формі дозволяє солдатам швидше засвоювати важливу інформацію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY