detector.media
24.03.2018 13:02
Tumblr видалив 84 акаунти, пов'язані з російським втручанням у президентські вибори в США
Tumblr видалив 84 акаунти, пов'язані з російським втручанням у президентські вибори в США
Ці акаунти використовувались як частина дезінформаційної кампанії, яка проводилася до виборів до 2016 року в США, заявили у компанії.

Американський сервіс мікроблогів Tumblr видалив 84 акаунти, пов'язані з російським втручанням в президентські вибори в США в 2016 році.

Про це повідомляється в офіційному блозі компанії, передає «Укрінформ».

«Минулої осені ми викрили 84 акаунти Tumblr, пов'язані з російським урядом через Агентство інтернет-досліджень або IRA. Ці акаунти використовувались як частина дезінформаційної кампанії, яка проводилася до виборів до 2016 року в США», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після цього компанія повідомила правоохоронні органи, а згодом заблокувала ці акаунти і видалила всі оригінали записів.

Надана правоохоронним органам інформація привела до ідентифікації 13 російських громадян.

«У IRA працюють понад 1000 осіб, які беруть участь в електронних дезінформаційних і пропагандистських кампаніях по всьому світу, використовуючи фальшиві акаунти в соціальних мережах. Їх мета полягає в тому, щоб сіяти розбрат і невдоволення в країнах, на які вони націлені», - повідомили в Tumblr.

Як повідомлялося, 29 вересня Twitter заблокував понад 200 акаунтів у зв'язку із розслідуванням втручання Росії в американські вибори. За даними соцмережі, RT, що мовить на шести мовах по всьому світу, витратив у 2016 році на платне просування своїх твітів $274 100.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY