detector.media
24.03.2018 10:30
Британський суд дозволив провести обшуки в офісах компанії Cambridge Analytica
Британський суд дозволив провести обшуки в офісах компанії Cambridge Analytica
Також Лондон направив офіційний запит до засновника Facebook Марка Цукерберга з проханням дати пояснення Конгресу, як дані користувачів соцмережі виявилися у Cambridge Analytica.

Правоохоронці провели обшуки в офісах компанії Cambridge Analytica після того, як отримали ордер від Верховного британського суду. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

«Близько 20 чиновників, одягнених в чорні куртки з ICO Enforcement (управління британського комісара за інформацією) на них, прибули в центральні офіси фірми в Лондоні», — сказано в повідомленні.

Крім того, за даними агентства, Лондон направив офіційний запит до засновника Facebook Марка Цукерберга з проханням дати пояснення Конгресу, як дані користувачів соцмережі виявилися у Cambridge Analytica.

Нагадаємо, британське видання The Guardian опублікувало розслідування, згідно з яким компанія Cambridge Analytica зібрала для виборчого штабу Дональда Трампа дані про мільйони профілів користувачів Facebook в США. Аналітична компанія використовувала отримані дані для створення системи, яка б могла спрямовувати окремих американських виборців на персоналізовану політичну рекламу.

Згодом Facebook заблокувала сторінку компанії Cambridge Analytica, а також ще кілька пов’язаних сторінок. У Facebook підкреслюють, що компанія порушила політику платформи, збираючи дані користувачів без відома соцмережі.

Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

Також Марка Цукерберга викликали свідчити перед Сенатом США про збір та продаж персональних даних користувачів Facebook.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY