detector.media
23.03.2018 12:31
У Генічеську на журналіста напали нелегальні таксисти
У Генічеську на журналіста напали нелегальні таксисти
У Генічеську Херсонської області нелегальні таксисти напали на редактора місцевого інтернет-видання «Новий Візит» Геннадія Осьмака. Журналісту порвали одяг, погрожували, намагалися вирвати і розбити телефон.

Про це повідомляється на сайті «Нового Візиту».

Інцидент стався на площі біля райдержадміністрації, де на акцію протесту зібралися близько 100 нелегальних таксистів з Чонгара і Новоолексіївки.

«Чоловіки поводилися агресивно, кричали, погрожували влаштувати безлади і революцію», - йдеться в повідомленні.

Близько десяти мітингувальників атакували журналіста, який спробував зняти на телефон відео події. Йому погрожували в присутності співробітників правоохоронних органів, які просили редактора не провокувати присутніх.

Тільки після втручання поліції нападників вдалося відтіснити від журналіста. Проте і на відстані кілька людей продовжували викрикувати образи, погрози і кидалися якимись предметами.

«Таке вперше відбувається за 27 років моєї роботи в ЗМІ Генічеського району. Напад пов’язую виключно зі своєю професійною діяльністю. Неодноразово ми писали про свавілля нелегальних таксистів на адмінкордоні з Кримом, - прокоментував Геннадій Осьмак. - Це не подобається тим, хто працює нелегально, без сплати податків. Як бачимо, безкарність породжує вседозволеність. Фактично в районі працює добре організована ОЗУ, яке ще й дозволяє собі ставити ультиматуми влади і силовикам».

У коментарі ІМІ Геннадій Осьмак повідомив, що за фактом інциденту подав до поліції заяву за 171 статтею Кримінального кодексу України.

«Вони погрожували мене побити, але поліція завадила їм це зробити. У них не вийшло, бо мене поліція огородила від них. Лише хапали за руки, телефон, куртку порвали, ну хапали  лише. До побиття не дійшло, хоча дуже агресивні були», – розповів він.

Як повідомляв «Детектор медіа», в Одесі 21 березня невідомий у масці зробив підніжку зі спини оператору місцевого каналу «Круг» Андрію Тищенку, вирвав у нього з рук камеру, потрощив її та кинув під колеса авто.

Це сталося під час відеозйомки журналістами демонтажу паркану в Преображенському парку, зокрема - розмови журналістів із підприємцем, паркан якого зносили, і співробітниками мерії, які приїхали його зносити. Невідомий у масці зайшов за спини та збив оператора з ніг.

Відомості за фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Фото: скріншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY