detector.media
23.03.2018 10:11
Податківці застерігають про розсилку листів зі шкідливим програмним забезпеченням від ДФС
Податківці застерігають про розсилку листів зі шкідливим програмним забезпеченням від ДФС
21 березня Державна фіскальна служба зафіксувала спам-розсилки листів, які розповсюджуються за допомогою електронної пошти в мережі інтернет. Листи містять шкідливе програмне забезпечення та відправляються нібито від імені ДФС

Про це повідомляється на сайті ДФС.

«З огляду на це повідомляємо, що відправка спам-повідомлень відбувається з електронних скриньок, які не мають жодного відношення до Державної фіскальної служби України», – йдеться в повідомленні ДФС.

Податківці навели приклад спам-повідомлення:

«Офіційний лист-звернення керівнику підприємства.

Протягом січня-листопада 2016 року підрозділами контролю за проведенням розрахункових операцій виявлено порушення податкового законодавства, доводимо до вашого відома, що це є підставою висування підозри у вчинені адміністративного правопорушення згідно ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)).

Просимо вас ознайомитись з листом виконавчої служби та повідомити про це керівника підприємства».

ДФС зазначає, що повідомлення також додається файл, який містить шкідливе програмне забезпечення.

«Звертаємося до платників податків з проханням уважно читати електронну адресу відправника листа та перевіряти її достовірність», – інформує ДФС.

Нагадаємо, кількість вірусних заражень і хакерських атак в Україні за останній рік зросла з 10 мільйонів до 100 млн. На цьому наголосив експерт компанії Cisco в галузі інформаційної безпеки Володимир Ілібман під час презентації щорічного звіту Cisco з кібербезпеки.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY