detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
22.03.2018 19:07
Нацрада перевірить мовні квоти на сєвєродонецькій радіостанції СТВ
Нацрада перевірить мовні квоти на сєвєродонецькій радіостанції СТВ
22 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку радіостанції СТВ (ТОВ «Телекомпанія СТВ») із Сєвєродонецька Луганської області щодо дотримання мовних квот.

Під час моніторингу Нацрада виявила ознаки порушення мовних квот: частка ведення передач державною мовою в ефірі радіостанції СТВ 9 лютого становила 46,5% замість передбачених законом 55%.

Зазначимо, що ТОВ «Телекомпанія СТВ» володіє ліцензіями на радіомовлення, телевізійне мовлення та ліцензією провайдера в Сєвєродонецьку. Але перевірка призначена саме за радійною ліцензією на мовлення на частоті 105,3 МГц у Сєвєродонецьку Луганської області.

Нагадаємо, за перший рік дії закону про квоти на радіо Нацрада зафіксувала 17 порушень законодавства і виписала радіостанціям-порушникам 17 штрафів на загальну суму понад 1 млн грн.

З 8 листопада 2017 року передбачені законом квоти зросли: частка пісень українською мовою має становити 30%, ведення передач державною мовою – 55%. Радіостанції, в ефірі яких понад 60% пісень становлять пісні мовами країн ЄС, передбачена зменшена квота пісень українською мовою – 25%.

Цього року Нацрада оштрафувала загальнонаціональну радіомережу «П’ятниця» на 327 тис. 842 грн і призначила перевірки дотримання квот загальнонаціональною радіомережею «Русское радио» і київською радіостанцією «Європа плюс».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY