detector.media
22.03.2018 13:52
Омбудсмен відкрив ще одне провадження по доступу до інформації на Гатненську сільраду
Омбудсмен відкрив ще одне провадження по доступу до інформації на Гатненську сільраду
Уповноважений Верховної Ради з прав люди відкрив провадження на Гатненську сільську раду Києво-Святошинського району Київської області

Про це повідомляє «Доступ до правди» з посиланням на місцевого активіста Сергія Чагарова.

Пан Чагаров надіслав скаргу до Уповноваженого у зв’язку із відмовою сільської ради надати інформацію про картограму агровиробничих груп ґрунтів у Гатному.

Свою відмову сільська рада пояснила відсутністю такої інформації.

«Це є неправомірною відповіддю, так як влітку 2017 року між Гатненською сільською радою через систему Prozorro був укладений договір з ТОВ «Інститут незалежної експертної оцінки» на виготовлення технічної документації з нормативно-грошової оцінки землі до серпня 2017 року, складовою частиною якого є картограма агровиробничих груп ґрунтів села Гатне. Сільська рада роботу за виготовлення документації оплатила і тому в її розпорядженні має бути також картограма агровиробничих груп ґрунтів», – сказав активіст.

«Доступ до правди» повідомляє, що про існування картограми активіст дізнався від Прокуратури Київської області. У судовому процесі щодо 48 га особливо цінних земель «Озерного гаю» Прокуратура керувалася саме цією картограмою.

Зазначено, що активіст Чагаров спочатку звернувся із запитом до Держгеокадастру та отримав відповідь про те, що в Управлінні немає цієї картограми. Там також  зазначили, що картограма є складовою частиною технічної документації з нормативно-грошової оцінки землі. Після чого він надіслав запит до сільської ради.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради з прав людини раніше відкривав провадження проти посадової особи сільської ради Гатного Сергія Вітенка за неправомірне перенаправлення інформаційного запиту. Тоді Сергій Чагаров просив надати документи, що підтверджують сплату оренди земельних ділянок площею 48 га у селі Гатне, де нині будують житловий комплекс «Озерний гай. Гатне».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY