detector.media
21.03.2018 22:49
Мохаммад Захур продає Kyiv Post Аднану Ківану
Мохаммад Захур продає Kyiv Post Аднану Ківану
Український бізнесмен пакистанського походження Мохаммад Захур вирішив продати англомовну газету Kyiv Post одеському бізнесмену сирійського походження Аднану Ківану.

Про це пише Kyiv Post, якій про це повідомив особисто Мохаммад Захур.

За словами пана Захура, Аднан Ківан заплатить за газету «значно більше, ніж» $ 3,5 млн, але не розкриває точної ціни продажу. Він повідомив, що очікує на фіналізацію угоди до 1 квітня і покупець уже сплатив «суттєвий» аванс.

Аднан Ківан уже володіє одеським 7-м каналом (дві юридичні особи — ТОВ «Ріак-інформ» і ТОВ «ТРК “Арт”»). За даними пана Захура, пан Ківан хоче розвивати свій медіабізнес та будує телевізійну студію в Києві.

За словами пана Захура, пан Ківан запевнив його, що цінує журналістську незалежність Kyiv Post, але залишає за собою право найняти свою команду журналістів та інших співробітників. Пан Ківан зустрінеться з працівниками видання після завершення продажу, щоб поговорити про майбутнє газети.

«Наскільки мені відомо, видання продовжить працювати як незалежна газета. Він (Ківан. – Ред.) сказав мені, що не хоче нічого змінювати в стратегії Kyiv Post», - повідомив пан Захур. Щодо тематики видання, то зі слів пана Захура, новий власник хоче «висвітлювати сирійську проблему в Україні, яка не дуже висвітлюється».

За даними Kyiv Post, Мохаммад Захур вів переговори з різними потенційними покупцями, «але публічно та приватно заявляв, що не продаватиме нікому, хто знищить газету або її історію редакційної незалежності».

Зокрема, пан Захур вів переговори про продаж газети з Томашем Фіалою, керівником інвестиційної компанії Dragon Capital і власником журналу «Новое время» та «Радіо НВ». Пан Фіала повідомив Kyiv Post, що, на його думку, виставлена паном Захуром ціна була надто високою.

Про Аднана Ківана Мохаммад Захур сказав, що той «позапартійний і не має відносин» з будь-якими політиками, хоча в бесіді з паном Ківаном пан Захур виявив «симпатію до Юлії Тимошенко, однак це не означає, що він близький до неї».

За даними джерел «Детектора медіа», Аднан Ківан мав контакти з людьми з оточення Юлії Тимошенко.

Аднан Ківан - один із найбільших і найстаріших девелоперів Одеси, пише НВ Бизнес. Підприємець має сирійське походження, володіє підприємством Ківан-компані, яке має мережу філій в Єгипті, Нігерії і країнах Близького Сходу. Йому також належить компанія KADORR Group. Зокрема він побудував в Одесі 46 житлових комплексів Перлина, а також житлові комплекси з претензійними назвами Оазис, Дубаї в Одесі, БЦ Наполеон, ТЦ Кадорр, бізнес-центр Kadorr, бізнес центр Французький бульвар, Kadorr City Mall, торговий центр на Асташкіна, торговау галерею Kadorr. На ринку його містобудівні проекти відомі низькою вартістю житлової площі і ігноруванням естетичних норм щодо забудови.

Мохаммад Захур придбав Kyiv Post у її засновника Джеда Сандена у 2009 році за $ 1,1 млн. За словами пана Захура, він витратив щонайменше $ 5 млн на існування Kyiv Post.

Нагадаємо, з 1 березня Люк Шеньє залишив посаду генерального директора газети Kyiv Post, щоб заснувати власне рекламне агентство. Тимчасово обов’язки операційного директора і директора з персоналу та бюджету виконує багаторічний головний редактор газети Браян Боннер.

Фото: Kyiv Post

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY