detector.media
21.03.2018 09:34
У Фірташа знову відкидають обвинувачення ГПУ щодо ухиляння від сплати податків
У Фірташа знову відкидають обвинувачення ГПУ щодо ухиляння від сплати податків
Бізнес-група Group DF, яка належить бізнесмену, власнику телеканалу «Інтер» Дмитру Фірташу, відкидає обвинувачення Генеральної прокуратури України в ухилянні від сплати податків підприємств групи з використанням страхових компаній

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на повідомлення від бізнес-групи.

Group DF зазначає, що за характером діяльності підприємства групи відносяться до групи об'єктів з підвищеним рівнем небезпеки, і відповідно до закону «Про страхування» зобов'язані страхувати ризики господарської діяльності.

«Тому, виконуючи вимоги законодавства, підприємства групи на ринкових умовах працюють із низкою страхових компаній і страхують ризики в строгій відповідності із законодавством України», – сказано в повідомленні.

Група підкреслює, що її підприємства працюють відповідно до українських законів і в повному обсязі виконують свої зобов'язання перед державою зі сплати податків та інших обов'язкових зборів і платежів. Також компанія обвинувачує ГПУ в заангажованості й спробі натиснути на групу і її акціонера – Дмитра Фірташа. Group DF підкреслює, що з 2014 року її підприємства піддаються численним і необґрунтованим перевіркам, а проти топ-менеджерів сфабриковані кримінальні провадження.

«Ми вважаємо, що нинішня заява прес-служби Генеральної прокуратури не тільки вводить в оману громадськість і завдає шкоди діловій репутації Group DF, а й погіршує бізнес-клімат у країні, заважає розвитку бізнесу й перешкоджає інвестиціям», – зазначає Group DF.

Як нагадує «Європейська правда», раніше ГПУ повідомила, що підозрює азотні підприємства Group DF в ухилянні від сплати податків на суму понад 500 млн гривень із використанням низки фіктивних підприємств і підконтрольних страхових компаній. Основні напрями діяльності групи – азотний, титановий і газовий бізнес.

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України спільно з Національною поліцією України викрито незаконну схему, спрямовану на розкрадання коштів та ухилення від сплати податків протягом 2015-2017 років низкою підприємств бізнесмена та власника каналу «Інтер» Дмитром Фірташем. Наразі проводяться обшуки в офісних приміщеннях та вдома у причетних до злочину. Після цього бізнес-група Фірташа заяавила, що планує захищатись від звинувачень ГПУ в суді.

Зазначимо, у червні 2017 року голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що його відомство веде розслідування щодо одного з власників групи каналі «Інтер» Фірташа, власника групи «1+1 медіа» та власника «Медіа групи Україна» (канал «Україна») Ріната Ахметова

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY