detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
20.03.2018 17:16
Поліція відкрила провадження через розпилення газу в очі журналістки «Вестей» під час подій в «Гуллівері»
Поліція відкрила провадження через розпилення газу в очі журналістки «Вестей» під час подій в «Гуллівері»
Слідчі Печерського управління Головного управління Національної поліції у місті Києві відкрили кримінальне провадження за ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України за фактом розпилення газу з балончика журналістці газети «Вести» Анастасії Рейн під час подій, що відбувалися у приміщеннях медіахолдингу «Вести Украина» в ТРЦ «Гуллівер» 9 лютого

Про це «Детектору медіа» повідомили в поліції у відповідь на запит. 

«Слідчим відділком Печерського управління поліції ГУНП у м.Києві за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального Кодексу України», – йдеться у відповіді поліції.

«Детектору медіа» журналістка розказала, що отримала опік сітківки очей, коли намагалася потрапити на своє робоче місце 9 лютого.

«Одразу після того, як невідомі пирснули мені в очі з балончика, мої колеги викликали мені швидку і поліцію. Працівники швидкої надали першу допомогу і відвезли мене у травмпункт Олександрівської лікарні. що знаходиться неподалік від нашої редакції. Там мене оглянула лікар - офтальмолог і поставила діагноз: опік сітківки очей першого ступеню. Вона виписала необхідні ліки. Після цього я написала заяву до поліції про все, що зі мною трапилося. Разом з ними ми повернулися на місце пригоди. Вони оглянули місце, намагалися поговорити з нападниками, але це було безрезультатно, оскільки вони переховувалися за забарикадованими дверима. Через кілька днів мені передзвонила слідчий Печерського райвідділу, і попросила прийти на зустріч”, – розказала журналістка.

Пані Рейн зуточнила, що заяву до поліції писала щодо нанесення тілесних ушкоджень.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що дії осіб, які не допускали журналістів до робочих місць, власних речей та вели себе агресивно, можна розцінювати як перешкоджання журналістській діяльності.

«Однак, на нашу думку, винні у ситуації, що склалася, обидві сторони – не тільки співробітники АРМА, які не дали журналістам забрати свої речі, і застосували надмірну силу, але і власники, і медіа-менеджмент холдингу "Весті", які фактично кинули співробітників своїх редакцій під танк, і довели ситуацію до абсурду. По-перше, не доклавши зусиль до того, щоб вирішити ситуацію мирним шляхом, наприклад, не перезаключили договір на оренду з новою фірмою, і по-друге, відправили своїх журналістів, фактично, "на розборки", в заблокований озброєними людьми офіс», – прокоментувала вона.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Нагадаємо, вранці 8 лютого за участі Головної військової прокуратури ГПУ та Національної поліції всі приміщення на 31, 32 та 33 поверхах торговельно-офісного комплексу «Гулівер» були фактично передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Тоді журналісти повідомили, що не можуть потрапити на робочі місця.

Згодом «Комітет захисту журналістів» закликав владу забезпечити журналістам медіа-холдингу «Вести» доступ до роботи, водночас АРМА поскаржилося до Генпрокуратури та Нацполіції на вчинення зокрема в офісі «Вестей» кримінальних правопорушень.

 

Зазначимо, хвалою Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2017 року у кримінальній справі №757/53395/17-к Національному агентству передано 31, 32 та 33 поверхи торговельно-офісного комплексу Gulliver, за адресою: Київ, площа Спортивна, 1А для здійснення заходів з управління.

16 листопада в редакцію медіахолдингу «Вести Украина» прийшли співробітники Військової прокуратури та Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. За інформацією джерел «Детектора медіа», візит Військової прокуратури в офісі «Вестей» 16 листопада 2017 року, де начебто відбувався процес передачі майна редакції у Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, пов’язаний зі справою колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина».

15 грудня до меідахолдингу знову прийшли співробітники Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у супроводі поліцейських.

3 лютого співробітники Агентсва намагалися прийняти в управління активи в офісі газети «Вести».

На фото - Анастасія Рейн

Фото: Facebook Анастасії Рейн

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY