detector.media
19.03.2018 17:01
Заблоковано спроби популяризувати фейкову «Житомирську народну республіку» - СБУ
Заблоковано спроби популяризувати фейкову «Житомирську народну республіку» - СБУ
Співробітники Служби безпеки України заблокували Інтернет-спільноту фейкової «ЖНР» та припинили її інформаційне наповнення.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що для створення необхідної «картинки» зловмисники використали реальні персональні дані мешканців Житомирщини, від імені яких зареєстрували фейкові акаунти. Через них вони дистанційно адміністрували сторінки та наповнювали їх антиукраїнською інформацією.

Правоохоронці, зокрема, задокументували, що російські пропагандисти використали особисту інформацію та світлини мешканки одного з райцентрів області для створення спільноти так званої «Житомирської народної республіки». Цей ресурс також використовувався для поширення проросійської пропаганди, підтримки та популяризації терористичних організацій «Д/ЛНР».

Співробітники СБ України також встановили, що більшість облікових записів, з яких підтримували «лайками» антиукраїнські пости, мають явні ознаки «інтернет-ботів», лише деякі з них належать реальним користувачам соцмережі.

СБУ вжила необхідні заходи для блокування Інтернет-спільноти фейкової «ЖНР» та припинення її інформаційного наповнення, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», минулого тижня Співробітники Служби безпеки України заявили, що спільно з Прокуратурою АР Крим документували та блокували підривну діяльність проти України учасників антиукраїнської мережі, причетних до організації провокаційних акцій на замовлення країни-агресора.

Правоохоронці у рамках  відкритого кримінального провадження провели 28 санкціонованих обшуків у фігурантів справи в різних регіонах України. Під час них виявлено беззаперечні докази причетності учасників мережі до вчинення протиправних дій в інтересах спецслужб РФ.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY