detector.media
19.03.2018 13:49
У Миколаєві депутат вимагав видалення із зали засідань журналістки Марії Дорохіної
У Миколаєві депутат вимагав видалення із зали засідань журналістки Марії Дорохіної
17 березня депутат Миколаївської міської ради В’ячеслав Апанасенко вимагав, щоб журналістка інтернет-видання «Новин-N» Марія Дорохіна залишила засідання робочої групи, де обговорювалось питання безпритульних тварин

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на «Новин-N».

За інформацією видання, депутат перервав роботу засідання і зажадав, щоб кореспондентка залишила кабінет. Як виявилося, депутат образився появою на сайті публікації, в якій була приведена його власна цитата про те, що «покусала собаку бабуся», підтверджена аудіозаписом.

«Я прошу її видалити із залу, тому що вона не знає правил журналістської етики. Вона використовувала хитрість, перекрутила мою фразу. Вона свідомо використовувала маніпулятивний, нечесний метод – виставила мене дурнем, висміяла на своєму ресурсі. Я не хочу бути посміховиськом, або я просто залишу даний кабінет», – сказав депутат членам засідання.

Як повідомляє ІМІ, депутат Ігор Копійка пояснив, що вони не мають право заборонити журналісту знімати все, що відбувається і потім описувати захід.

«Ви знаєте, особисто для мене Марія, як журналіст померла, якщо вона не вибачиться переді мною…», – заявив депутат Апанасенко.

ІМІ повідомляє, що коли журналістка запропонувала пану Апанасенку переслухати, як саме він сказав, на аудіозапису, той відповів, що «у нього є голова, і він точно знає, що мав на увазі».

«До цього депутат В’ячеслав Апанасенко в особистому повідомленні назвав кількох представників різних ЗМІ “убогими”, а на сесії міськради і зовсім вибухнув невтішними епітетами в бік журналіста “Новин-N”, назвавши її “чудовиськом», – пише видання.

В коментарі ІМІ журналістка Дорохіна повідомила, що за декілька днів до цього інциденту на сайті був опублікований матеріал «Покусала собаку бабуся…»: депутат заявив, що проблему бродячих тварин в Миколаєві нагнітають ЗМІ». За словами журналістки, депутат, скоріше образився на ту цитату, яке видання опублікувало у матеріалі.

«Людина, як сказала, так ми і написали», – сказала Марія та повідомила, що засідання робочої групи не залишала і виконала свою професійну діяльність.

Пані Дорохіна зазначила, що не збирається подавати за даним фактом подавати заяву до поліції.

Нагадаємо, 13 лютого у Херсоні члени виборчої комісії не пустили журналістів на засідання виборчої комісії з виборів ректора Херсонської державної морської академії, де відбувався підрахунок голосів.

Фото: «Новин-N»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY