detector.media
19.03.2018 10:32
Під Радою вимагають скасування е-декларування для активістів
Під Радою вимагають скасування е-декларування для активістів
19 березня близько двох десятків правозахисників зібралися під стінами Верховної Ради України на акцію «Активісти – не мішені» з вимогою скасувати е-декларування для активістів

Про це повідомляє «Укрінформ».

Зазначено, що учасники акції вишикувалися перед будівлею парламенту, вдягнувши на себе плакати, на яких зображені мішені.

До металевої огорожі перед будівлею ВР на площі Конституції активісти закріпили плакат із написом «Сезон полювання на активістів відкрито» та символічним зображенням мішені. Крім того, учасники акції тримають у руках плакати із закликами на зразок «Декларування активістів – перший крок до диктатури».

За повідомленням «Укрінформу» ситуація спокійна, правопорядок забезпечують близько двох десятків поліцейських.

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 лютого українські ЗМІ розповсюдили заяву представниці президента в парламенті Ірини Луценко про те, що «громадські організації та активісти погодилися на розширене подання інформації, розширене звітування». 

Водночас виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин повідомив, що остання зустріч президента Петра Порошенка з представниками ГО щодо законопроектів 6674 та 6675 відбулася 17 січня, і громадські активісти-антикорупціонери не погодилися з ідеєю президента замінити обов'язкове подання ними декларацій на розширене звітування про доходи всіх ГО. 

Як відомо, Реанімаційний пакет реформ виступив із заявою про те, що законопроекти 6674 та 6675 щодо декларування ГО «містять низку норм, які суперечать національному та міжнародному законодавству, є дискримінаційними та, відповідно, мають бути вилучені із врахуванням таких пропозицій». Представники ГО запропонували Порошенку доопрацювати ці законопроекти і передати на перевірку Венеціанській комісії.

Заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків 16 березня нагадав, що у Верховної Ради залишився тиждень, щоб скасувати необхідність електронних декларацій для антикорупційних активістів. «Альтернатива - ганьба країни на міжнародній арені з 1 квітня», - вважає він.

16 березня стало відомо, що Венеціанська комісія розкритикувала законопроекти, які містять вимоги фінансової звітності і розкриття інформації для антикорупційних активістів.

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY