detector.media
17.03.2018 13:41
Українська розвідка повідомила, що Росія знімає на Донбасі серію фейкових антиукраїнських сюжетів
Українська розвідка повідомила, що Росія знімає на Донбасі серію фейкових антиукраїнських сюжетів
Зокрема 15 та 16 березня у населених пунктах Новоазовського району Донецької області російські фахівці разом з бойовиками знімали постановочні відео для фабрикування недостовірних повідомлень про так зване порушення українською стороною режиму припинення вогню. До зйомок залучались представники російських ЗМІ та депутати так званих окупаційних адміністрацій.

За даними української розвідки, російська сторона знімає на Донбасі серію фейкових відеосюжетів антиукраїнського спрямування. Про це 17 березня на брифінгу у Києві повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Максим Праута, передає УНН.

«За інформацією Головного управління розвідки Міноборони, Центр інформаційного протиборства Південного військового округу Російської Федерації в Новочеркаську розпочав підготовку чергового циклу фейкових відеоматеріалів антиукраїнської спрямованості на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Зокрема 15 та 16 березня цього року у населених пунктах Новоазовського району Донецької області фахівці центру разом з бойовиками знімали постановочні відео для фабрикування недостовірних повідомлень про так зване порушення українською стороною режиму припинення вогню. До зйомок залучались представники російських ЗМІ та депутати так званих окупаційних адміністрацій», - сказав він.

Нагадаємо, ЗМІ виявили особу людини, яка вдавала з себе «іспанського диспетчера», який нібито працював у київському аеропорту Бориспіль і писав у Твітері під псевдонімом spainbuca, що українські літаки переслідували малайзійський Boeing. Після викриття він заявив, що отримав від росіян $48 тисяч за фейк про нібито «український слід» у трагедії рейсу MH17.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY