detector.media
16.03.2018 14:33
Ухвалення Стратегії інформаційної реінтеграції Криму гальмується понад рік – радниця Мінінформу
Ухвалення Стратегії інформаційної реінтеграції Криму гальмується понад рік – радниця Мінінформу
Ухвалення Стратегії інформаційної реінтеграції Криму вже майже рік гальмується через неузгодженість дій різних органів влади, заявила експертка Українського незалежного центру політичних досліджень, радниця Мінінформу Юлія Каздобіна.

Про це Юлія Каздобіна заявила під час презентації видання «Політика щодо Криму. Рекомендації», підготовленого експертами Українського незалежного центру політичних досліджень (УНЦПД). Співорганізаторами заходу виступили Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та Міністерство інформаційної політики.

За словами пані Каздобіної, Міністерство інформаційної політики розробило цей документ рік тому, проте він досі не узгоджений різними органами державної влади, до компетенцій яких належить політика деокупації Криму.

«Наразі Мінінформ перебуває в діалозі з МЗС, яке наполягає, що треба об’єднати документ зі Стратегію  інформаційної реінтеграції Донбасу. Ми вважаємо, що ці два документи є різними з огляду на різні обставини та умови окупації Криму і Донбасу. Ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу є приводом, щоб знов повернутися до стратегії інформаційної реінтеграції Криму як окремого документу. Є сподівання, що найближчим часом обом міністерствам вдасться дійти спільного рішення і документ буде затверджено Кабінетом Міністрів», - наголосила експертка.

Пані Каздобіна зазначила, що головним фокусом Стратегії є інформування громадян України, які перебувають на території тимчасово окупованого Криму, про події в Україні та допомога їм в отриманні соціальних, адміністративних, освітніх та інших послуг.

«І в цьому напрямку держава Україна чимало зробила за останній рік, незважаючи на відсутність офіційно затвердженої Стратегії», - вважає вона.

Експерт УНЦПД Юлія Тищенко констатувала, що на особливу увагу заслуговує проблема посилення прямих комунікацій з мешканцями окупованого півострова. Перепоною цьому є об’єктивні труднощі, адже РФ намагається блокувати не тільки українські інформаційні медійні ресурси, а й відомчі українські сайти, через які кримчани можуть здобути інформацію про отримання соціальних, адміністративних, освітніх послуг в Україні. Водночас, на її думку, державні органи влади мають подбати про те, щоб відповідна інформація на їхніх сайтах подавалася вчасно і була помітною, а головно – щоб самі запитані послуги надавалися в повному обсязі і своєчасно, з чим у нас досі є великі проблеми.

Як повідомляв «Детектор медіа», в грудні у Києві пройшла конференція до Міжнародного дня захисту прав людини «Крим. Анексія і безправ'я або початок кінця імперії?», під час якої перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова наголосила, що однією з найважливіших тем для Міністерства є окуповані території, їх реінтеграція. 

Фото: УНЦПД 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY