detector.media
15.03.2018 12:37
«Інтер» збирає кошти на нове обладнання для дитячого відділення Центра мікрохірургії ока
«Інтер» збирає кошти на нове обладнання для дитячого відділення Центра мікрохірургії ока
Телеканал «Інтер» повідомляє про продовження благодійного онлайн-аукціону «Інтер-дітям» та оголошує про збір коштів на придбання для київського Центру мікрохірургії ока двох пневмотонометрів, які застосовують для вимірювання внутрішньоочного тиску

Про це йдеться в прес-релізі каналу.

Зазначено, що після придбання апарату інтенсивної вентиляції легенів для реанімації Центру дитячої токсикології «ОХМАТДИТу» на рахунку фонду «Інтер – дітям» залишилося 186, 610 грн. Тож канал вирішив оголосити про новий аукціон і придбати обладнання для очей.

«Аукціон "Інтер – дітям" продовжує свою роботу, – розповів головний редактор телеканалу Антон Нікітін. – Ми створили унікальну систему, що дозволяє швидко залучати сотні небайдужих людей в справу допомоги дітям. Сьогодні кожен може зайти на сайт deti.inter.ua, щоб вибрати цікавий лот або просто зробити благодійний внесок. І допомогти комусь стати здоровим».

Як повідомляє телеканал, апарат, на який збирають кошти, дозволяє діагностувати вроджені патології ока, наприклад, таке захворювання, як глаукома.

«Ми говоримо про дитячу сліпоту, – пояснив Сергій Риков, завідувач кафедри офтальмології НМАПО ім.П.Шупика, професор, експерт ВОЗ по боротьбі зі сліпотою в Україні. – Глаукома буває і вроджена, і підліткова. У світовій практиці існують дуже дорогі генетичні дослідження, які в нашій країні провести неможливо. А ось пневмотонометрія – це безконтактний метод діагностики дитячої глаукоми шляхом визначення тиску».

За повідомленням прес-служби «Інтера», наразі в Центрі мікрохірургії ока працює один пневмотонометр на декілька відділень для дорослих і дітей.

«За день на одному апараті ми проводимо до 200 вимірювань, – уточнив пан Риков. – Нам дуже потрібен ще один пневмотонометрія в відділення мікрохірургії та один - в поліклініку».

Вартість двох необхідних апаратів – 650 тис. грн. На даний момент на рахунку фонду «Інтер – дітям» зібрано 222, 573 грн.

Нагадаємо телеканал заснував благодійний фонд допомоги дітям у 2012 році.

 

 Фото: прес-служба "Інтера"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY