detector.media
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
14.03.2018 14:30
Олег Винник і всі-всі-всі разом із Гаріповою
Олег Винник і всі-всі-всі разом із Гаріповою
Після виходу в ефір двох випусків «Вечора з Наталею Гаріповою» можна лише привітати канал СТБ з успіхом. Бо, як на мене, з усіх українських претензій на Late Night Show саме цей варіант виявився найсмішнішим.

Українські телевізійники зробили чергову спробу опанувати формат Late Night Show. Цього разу на експеримент наважилися відчайдухи з каналу СТБ, запустивши «Вечірнє шоу з Наталею Гаріповою».

Про відчайдушність експерименту свідчить хоча би те, що канал наважився випустити в ефір перше в Україні гумористичне шоу із жінкою-коміком. Яка має смішити глядача майже годину чистого часу так, щоб це видовище принаймні не було нудним.

Експеримент СТБ сміливо можна назвати не лише відчайдушним, але й без перебільшень революційним. Адже «Вечір з Наталею Гаріповою» руйнує стереотипи про чоловічий і жіночий гумор. Доводячи, що гумор, як і його почуття, або є, або його немає.

У почутті гумору Наталі Гаріпової не відмовиш, бодай тому, що вона двічі виграла 50 тисяч у програмі «Розсміши коміка».

В Україні жінок, які би могли позмагатися з Наталею Гаріповою в такому складному форматі, як стендап-шоу, здається, немає. Як досі в нас не було й жінок — ведучих авторських гумористичних програм.

Олександр Педан і Сергій Притула у своєму вечірньому шоу «ППШ» були, Майкл Шур зі своїми «#@)₴?$0» живе, так само як і Богдан Буткевич із «Ч/Б Шоу».

Але жінка — ведуча авторського вечірнього гумористичного шоу — це абсолютно нове явище для українського телебачення.

Після виходу в ефір двох випусків «Вечора з Наталею Гаріповою» можна лише привітати канал СТБ з успіхом. Бо, як на мене, з усіх українських претензій на Late Night Show саме цей варіант виявився найсмішнішим.

«Смішних дівчисьок» на українських телеекранах дуже бракує. Адже навіть у гумористичних програмах на кшталт «Вечірнього кварталу» чи «Дизель-шоу» вони виступають у дуже обмежених амплуа — сварливої дружини, тупої коханки з надутими губами або ж нестерпної тещі. Є, щоправда, в Олени Кравець роль Юлії Тимошенко, але артистка цим почесним амплуа зобов'язана самим існуванням в українській політиці Юлії Володимирівни, без якої палітра політичної сатири «Вечірнього кварталу» була б неповною.

Наталя Гаріпова — саме те «смішне дівчисько», яке вважає сміх умовою не лише власного існування, а й запорукою психічного здоров'я цілої нації.

Що робить її програму унікальною для української телеаудиторії, котра не має зеленого поняття про шоу американської комікеси (якщо можна так назвати жінку-коміка) Елен Дедженерес.

Саме це шоу, яке на американському телебаченні з величезним успіхом триває від 2003 року, вочевидь, і стало джерелом натхнення для Наталі Гаріпової та команди з кількох десятків людей, які на неї працюють. Я не знаю, як це виходить у Гаріпової — зробити так, що в зіркових гостей починає боліти обличчя від сміху. При цьому дуже помітно, що кожний епізод вечірнього шоу Гаріпової для них абсолютна несподіванка. Так, програма виходить у запису, але це робиться для того, щоб вибрати найкраще з розмов ведучої з гостями.

Я так само не знаю, чому її гості ведуться на всі приколи ведучої, ще й дико при цьому регочучи. Пояснення одне — абсолютно унікальне вміння Наталі Гаріпової завести гостя й довести його, як кажуть, до кондиції.

Для прем'єрного випуску редакторська група «Вечора з Наталею Гаріповою» на каналі, більшість аудиторії якого становлять жінки, обрала героя просто-таки безальтернативного. Тобто Олега Винника. І це було, звісно ж, пострілом у десятку.

Жіночий кумир, треба віддати йому належне, геть не комизився, погодившись узяти участь у шоу з непередбачуваним сценарієм. Зауважу, що Олег Винник завжди намагається бути природним, і «Вечір з Наталею Гаріповою» не став винятком із правил поведінки співака на публіці.

Було помітно, що всі сюрпризи ведучої для нього справді виявилися несподіваними. Надто ж той, де ведуча покликала на подіум трьох білявих блакитнооких хлопчиків, яким, за дивним збігом обставин, виповнилося по шість років. Наталя Гаріпова, зауваживши неймовірну схожість дітлахів із її співрозмовником, поцікавилася, де він давав концерти шість років і дев'ять місяців тому. Перед цим показавши мам цих хлопчиків, які сиділи в залі й сказали, що одна з них киянка, друга — з Харкова, а третя — з Кіровограда. Щоправда, всі вони зізналися — слухали пісні Олега ще до того, як співак почав гастролювати Україною.

Олег Винник чесно зізнався, що майже сім років тому в Україні концертів не давав, але пояснити дивовижну подібність білявих блакитнооких хлопчиків до нього не зміг, поки на допомогу йому не прийшла ведуча. Наталя висунула версію, що цей феномен можна назвати першим у світі музичним непорочним зачаттям. Співак зреагував фразою «З язика зірвала!» й заявив про готовність написати про це пісню.

Наталя Гаріпова жартує зі своїми гостями на теми, які досить довго вважалися табу в так званому пристойному товаристві. Приміром, вона не соромиться говорити про оргазм або ж узагалі з'являтися оголеною в гримерці перед «Холостяком» Іраклі Мацакарія, як це нібито випадково сталося у другому випуску шоу. Але при цьому вона ніколи не перетинає червоних ліній.

Олега Винника ведуча попросила розіграти Павла Зіброва, запропонувавши останньому знятися на пару з Винником у еротичному календарі. При цьому, спокушаючи друга на фривольну фотосесію, співак телефоном зі студії запропонував Зіброву знятися оголеним із огірком на причинному місці, та ще й на коні. При цьому сам Олег мав прикриватися кавуном, що неабияк зачепило чоловічу гідність Павла Миколайовича.

Павло Зібров, будучи набагато досвідченішим бійцем шоу-бізнесу, аніж його молодший друг, одразу ж розкусив «розвод». Але від того сам розіграш нічого не втратив, адже сміялися всі — і ведуча, й Олег Винник, і Павло Зібров. Ну, бо варто лише було уявити собі обох голими, з овочами на передках, та ще й верхи на конях, щоб зайтися в реготі.

Позаяк для каналу СТБ формат гумористичного вечірнього шоу абсолютно новий, команда «Вечора з Наталею Гаріповою» змушена приручати цільову аудиторію, яка за багато років звикла до талант-шоу, «Холостяка», битв екстрасенсів та кулінарів різного віку, а також психологічних експериментів над маргіналами, запрошенням до студії героїв, знайомих глядачеві СТБ за фірмовими проектами каналу.

Саме тому, мабуть, героєм другого випуску став «холостяк» Іраклі Мацакарія, а до третього Наталя Гаріпова запросила в дуже оригінальний спосіб Павла Костіцина, ведучого «Битви екстрасенсів». Наприкінці другого випуску вона зіграла роль поліцейської, яка затримала зірку СТБ через його подібність до особливо небезпечного злочинця.

Це надзвичайно грамотна стратегія завоювання аудиторії — спочатку вистрілити жіночим улюбленцем Олегом Винником, на якого злітаються всі його шанувальники, незалежно від того, яким телеканалам вони віддають перевагу, й продовжити просування шоу з допомогою ікон СТБ. Тим паче, якщо ці ікони — не просто герої проектів каналу, а ще й справжнісінькі секс-символи.

Іраклі Мацакарія для жіночої аудиторії каналу саме таким і є. Красень, яких мало. Розумашка, яких іще менше. І, як виявилося впродовж програми «Вечір з Наталею Гаріповою» від 10 березня, ще й дотепник. Бо так щиро сміятися разом із ведучою над собою мало хто вміє. Втім, щира й безпосередня поведінка гостей у студії — заслуга саме Наталі Гаріпової. Адже вона поводиться з ними саме так — щиро й безпосередньо, готова навіть понести покарання за знущання з гостей на їхній вибір. Приміром, у першому випуску, коли Олег Винник з усіх варіантів покарання, написаних на спеціальних папірцях, навмання обрав завдання «окунуть ведущую в торт». І хоча співак не дуже хотів це робити, перепитавши, чи немає іншого варіанту, йому довелося виконати саме це завдання. Після чого обоє, вимазані в кремі, довго реготали.

У другому випуску, з Іраклі Мацакарія, герой із усіх можливих варіантів помсти ведучій обрав десять відтискань від підлоги. І ця помста видалася на славу, адже Наталя Гаріпова змушена була відтискатися на килимку із зображенням Іраклі, достоту так, як він імітував свій танець із грузинського проекту «Танці з зірками», демонструючи його на килимку з ростовим фото ведучої.

Табу в жартах Наталі Гаріпової, на відміну від її колег у США чи Великій Британії, все-таки існує. Вона принципово не жартує про представників ЛГБТ-спільноти, Голокост і Голодомор.

Не жартує Наталя Гаріпова й про політику. По-перше, ця ніша давно зайнята «Вечірнім кварталом», а по-друге, нашому «смішному дівчиськові» постібатися з реальної зірки набагато цікавіше, ніж, начепивши на голову «коровай», знущатися з Юлії Тимошенко.

Фото: stb.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY