detector.media
14.03.2018 11:07
Держкомтелерадіо проситиме Мінфін надати підтримку реформуванню місцевих друкованих ЗМІ
Держкомтелерадіо проситиме Мінфін надати підтримку реформуванню місцевих друкованих ЗМІ
Перспективу фінансової підтримки реформованим місцевим ЗМІ обговорила Громадська рада при Держкомтелерадіо.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.  

Розширене засідання Громадської ради при Держкомтелерадіо відбулося 13 березня в приміщенні Національної спілки журналістів України.

У формі круглого столу учасники зібрання, серед яких були присутні редактори місцевих газет з Черкаської, Запорізької, Харківської, Миколаївської, Львівської, Київської, Кіровоградської областей, обговорили   питання державної фінансової підтримки реформованих друкованих засобів масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

Присутні у своїх виступах наголошували, що Держкомтелерадіо підготував  проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження» та звертатиметься до Міністерства фінансів з пропозицією внести зміни до закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік» в частині передбачення видатків на державну підтримку реформованим друкованим ЗМІ місцевої сфери розповсюдження. В чинній редакції документа коштів на фінансову підтримку не передбачено.

Громадська рада при Держкомтелерадіо схвалила діяльність Держкомтелерадіо з реалізації реформи державних і комунальних друкованих ЗМІ, відстоюванні права реформованих видань місцевої сфери розповсюдження отримати одноразову фінансову підтримку. Також члени Громадської ради вирішили звернутися до Громадської ради при Міністерстві фінансів з проханням сприяти з боку громадськості внесенню відповідних змін до Державного бюджету.

Нагадаємо, що триває останній з трьох років, передбачених законодавством на проведення реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ. Станом на 10 березня з 728 видань реформовано 174 державних і комунальних друкованих ЗМІ та редакцій.

Учасникам роздержавлення надається правова підтримка. На сайті Держкомтелерадіо оприлюднено посібник "Юридичні аспекти реформування державних і комунальних ЗМІ".

Як повідомляв «Детектор медіа», станом на 6 березня 2018 року з 728 комунальних та державних друкованих засобів масової інформації реформовано 173. Такими є дані моніторингу процесу реформування Держкомтелерадіо.

Зазначено, що лідерами процесу реформування є Сумська область (50% від кількості видань), Вінницька область (46%), Чернігівська (46%), Тернопільська область (42%).

rnДержкомтелерадіо нагадує, що державні і комунальні друковані ЗМІ, які не встигнуть до 1 січня 2019 року перереєструватися в Міністерстві юстиції України, автоматично втратять право на друк, тому що їхні старі свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ втратять чинність.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY