detector.media
13.03.2018 18:30
Євросоюз вважає, що в Україні значно зріс рівень піратства та кількість підробок
Євросоюз вважає, що в Україні значно зріс рівень піратства та кількість підробок
Україну переведено із третього до другого пріоритету країн, де зафіксована велика кількість випадків підробок та інтелектуального піратства.

Найбільші занепокоєння через проблеми із захистом прав інтелектуальної власності у Євросоюзі викликає Китай. При цьому Україну переведено із третього до другого пріоритету країн, де зафіксована велика кількість випадків підробок та інтелектуального піратства.

Про це йдеться у доповіді Єврокомісії щодо захисту прав інтелектуальної власності у країнах поза ЄС, повідомляє «Укрінформ».

«Китай продовжує залишатися головним пріоритетом (що викликає найбільші занепокоєння – ред.) для ЄС через сталі й довготривалі проблеми. Більше 80% вилучених контрафактних і піратських товарів мали походження з Китаю і Гонконгу», - заявили в ЄС.

До країн другого пріоритету занепокоєнь включено Аргентину, Індію, Індонезію, Росію, Туреччину та Україну.

Слід зауважити, що Україну перенесли із третього до другого пріоритету через високий рівень контрафактної продукції та піратства та недоліки в імплементації поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі.

Третім пріоритетом занепокоєнь щодо захисту прав інтелектуальної власності у доповіді відзначені Бразилія, Еквадор, Малайзія, Мексика, Філіппіни, Таїланд та США.

У частині підробок продукції фармакології у ЄС особливо вказали на занепокоєнні відносно Індії.

«Індія також викликає велике занепокоєння Єврокомісії, особливо через брак сталого захисту фармакологічної продукції, а також у зв'язку з тим, що Індія є одним із найбільших виробників контрафактної фармакології», - наголошується у доповіді.

Нагадаємо, що 13 березня Верховна Рада України ухвалила зміни до закону про посилення захисту прав інтелектуальної власності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY