detector.media
13.03.2018 11:21
Олег Сенцов готовий написати прохання про помилування ‒ адвокат
Олег Сенцов готовий написати прохання про помилування ‒ адвокат
Український режисер, кримчанин Олег Сенцов, засуджений в Росії до 20 років колонії суворого режиму, готовий написати прохання про помилування, якщо стане питання про його обмін.

Про це розповів в інтерв’ю «Крим.Реалії» адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе.

Водночас Сенцов вважає, що звільнення буде не скоро, і якщо його обмінюватимуть, то, очевидно, одразу на кількох людей.

«Наскільки мені відомо, президенту Росії доповідали, що Сенцов ‒ супертерорист, злочинець. Його обговорювали на всіх рівнях силових структур, аби не було швидкого рішення щодо його звільнення. Він же виявив принципову позицію, не пішов на поступки. Справа прогриміла на всю країну, відповідно, на нього зуб є. Їм важливо, щоб він довше мучився», - сказав Дмитро Дінзе.

За його словами, якщо стане питання про обмін, то Сенцов готовий написати прохання про помилування.

«Іншого варіанту не буде, швидше за все. Всі політв'язні, зокрема й Савченко (Надія Савченко ‒ ред.), проходили через цю процедуру. Тут ти або пишеш і їдеш, або сидиш далі. Олег готовий написати», - зазначив адвокат.

Він також розповів, що зараз Сенцов перебуває у загальному бараку, де сидять 30-40 осіб, із засудженими має досить хороші стосунки.

«Йому головне, щоб були ручка й папір, щоб він міг писати сценарії. Прогулянки, трохи спорту й нормальні стосунки. До побутових умов він невибагливий», - розповів Дінзе.

Він також відзначив, що Сенцова не примушують до громадських робіт, бо він «більш-менш привілейований засуджений, до нього особливе ставлення й особливий нагляд».

Харчування у колонії, за словами адвоката, «середнє».

Також у колонії є бібліотека, радіо, телевізор, де «транслюється все державне, проросійське». Доступу до інтернету немає, але є можливість телефонувати один раз на один-два тижні.

Як повідомляв «Детектор медіа», Президент України Петро Порошенко заявив про відсутність прогресу у переговорах про звільнення Олега Сенцова, Романа Сущенка та інших українських заручників, які перебувають у Росії, а також на Донбасі. 

«Ми бачимо, що після очевидного успіху, який ми спостерігали в грудні, коли вдалося звільнити 74 українських заручників, ми знову, більш ніж два з половиною місяці, не маємо прогресу, незважаючи на абсолютно конкретні пропозиції, які були надані російській стороні», – сказав Петро Порошенко.

Зазначається, що питання заручників обговорювалося 12 березня з верховним представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні.

«Це стосується як заручників, яких вони незаконно утримують на окупованій території, так і політичних в’язнів, політичних заручників, що перебувають у в’язницях Росії, включаючи Романа Сущенка, Олега Сенцова, кримських татар і багатьох інших», – додав президент.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

Згодом стало відомо, що Сенцова направили у виправну колонію №8 («Білий ведмідь») у місто Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

На фото: Дмитро Дінзе

Фото: crimeahrg.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY