detector.media
12.03.2018 19:23
Порошенко заявив про відсутність прогресу у переговорах про звільнення Сенцова та Сущенка
Порошенко заявив про відсутність прогресу у переговорах про звільнення Сенцова та Сущенка
Президент закликав європейських дипломатів посилити участь у питанні звільнення українських громадян, які перебувають у полоні бойовиків і незаконно утримуються в Росії.

Президент України Петро Порошенко заявив про відсутність прогресу у переговорах про звільнення Олега Сенцова, Романа Сущенка та інших українських заручників, які перебувають у Росії, а також на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба голови держави, передає «Радіо Свобода».

«Ми бачимо, що після очевидного успіху, який ми спостерігали в грудні, коли вдалося звільнити 74 українських заручників, ми знову, більш ніж два з половиною місяці, не маємо прогресу, незважаючи на абсолютно конкретні пропозиції, які були надані російській стороні», – сказав Петро Порошенко.

Зазначається, що питання заручників обговорювалося 12 березня з верховним представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні.

«Це стосується як заручників, яких вони незаконно утримують на окупованій території, так і політичних в’язнів, політичних заручників, що перебувають у в’язницях Росії, включаючи Романа Сущенка, Олега Сенцова, кримських татар і багатьох інших», – додав президент.

За даними правозахисників, сьогодні близько 60 громадян України позбавлені волі за політичними мотивами на території Росії і в окупованому нею Криму. Міністерство закордонних справ України направило вже близько 300 нот до Росії з вимогою звільнити українців.

Верховна Рада України 1 березня закликала міжнародне співтовариство засудити політичні репресії Росії щодо українських політичних в’язнів.

Станом на кінець січня в СБУ повідомляли, що в заручниках на непідконтрольних уряду територіях Донбасу перебувають 108 осіб.

Нагадаємо, що власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

20 лютого Марк Фейгін і Роман Сущенко завершили ознайомлення з матеріалами справи, а 21 лютого Роман Сущенко розпочав ознайомлення з речовими доказами у кримінальній справі проти нього.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY