detector.media
12.03.2018 15:37
«Викрадена принцеса» зібрала понад 21 млн грн за перший вікенд
«Викрадена принцеса» зібрала понад 21 млн грн за перший вікенд
Українська анімація «Викрадена принцеса» виробництва студії Animagrad (Film.ua) зібрала за перший вікенд прокату майже 21,5 млн грн. Мультфільм побив рекорд із касових зборів серед українських фільмів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

«"Викрадена принцеса" за перший вікенд зібрала 21 489 581 грн., 285 784 глядачів! Для порівняння, "Коко" за перший вікенд - 10 234 409 грн., 134 726 глядачів. І так, я в курсі, що вікенд був "довгий", але це все одно неймовірно крутий результат для українського фільму на власному ринку!», – написав він.

Таким чином «Викрадена принцеса» встановила новий рекорд, перевищивши результати  попереднього рекордсмена зі зборів у національному прокаті - комедії «Свінгери», що за перший тиждень зібрала 11 млн грн. 

Мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила», створений студією Animagrad (Film.ua Group) за підтримки Державного агентства України з питань кіно, вийшов у національний прокат 7 березня

Анімаційний фільм став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування склала близько 20% від загального бюджету в 95 млн. грн.

«Викрадена принцеса», створена за мотивами казки Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила», розповідає про пригоди мандрівного актора Руслана та його друга Нестора, які намагаються врятувати київську принцесу Мілу, дочку князя Володимира, від страшного мага Чорномора, котрий викрав її та хоче висмоктати з неї життя. Як і кожна добра казка, «Викрадена принцеса» закінчується хепі-ендом і герої отримують по заслугах: Руслан із Мілою – кохання, суперники та вороги Руслана – копирсання в болоті з ризиком перетворитися на жаб.

Режисер – Олег Маломуж, сценарист – Ярослав Войцешек. Персонажів озвучували: зірки шоу-бізнесу Надя Дорофєєва та Олексій Завгородній (гурт «Время и стекло», головні ролі), Сергій Притула, Маша Єфросиніна, Дмитро Монатік, актори Юрій Горбунов, Олег Волощенко, Роман Луцький, спортсмени Василь Вірастюк і Олександр Усик та інші.

Ще до початку українського прокату права на «Викрадену принцесу» було продано в близько 50 країн світу, в деяких з них мультфільм вийде на широкі екрани вже цього місяця.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY