detector.media
12.03.2018 14:49
29 березня – круглий стіл «Шкідливий для дітей контент у медіа. Що робити?»
29 березня – круглий стіл «Шкідливий для дітей контент у медіа. Що робити?»
29 березня, з 16:00 до 17:30, в рамках кінофестивалю Docudays UA, відбудеться круглий стіл: «Шкідливий для дітей контент в медіа. Що робити?». Які зміни потрібно врахувати в законопроекті про аудіовізуальні медіасервіси щодо захисту прав дітей в українських електронних медіа?

Місце: IZONE (вільний простір), вул. Набережно-Лугова, 8.

Подія відкрита для відвідувань з попередньою онлайн-реєстрацією.

До обговорення запрошені:

 

 

 

 

  

 

 

Проблему шкідливого контенту слід розділяти на дві: вплив на дітей, що дивляться подібні передачі, та вплив на дітей, які беруть у них участь.

При Національній раді з питань телебачення та радіомовлення вже два роки працює робоча група з розробки правил захисту дітей від шкідливого та потенційно шкідливого контенту. Її робота просувається дуже повільно. Першим документом, розробленим робочою групою, став акт узгодження «Захист дитини, яка зазнала сексуального насильства, при залученні до медіавиробництва», який підписали медіагрупи StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна», Національна суспільна телерадіокомпанія України та Незалежна асоціація телерадіомовників. Однак цей акт відмовилася підписувати група «Інтер». Не взявши на себе самообмежень, «Інтер» випустив двосерійне шоу про 12-річну породіллю.

Другим документом, напрацьованим робочою групою, став саморегулівний акт телевізійної індустрії №2 «Висвітлення засобами масової інформації теми суїциду». Його підписали медіагрупи StarLightMedia, «Медіа Група Україна», Національна суспільна телерадіокомпанія України та Незалежна асоціація телерадіомовників. Його не підписали групи «Інтер» та «1+1 медіа», остання має зауваження до запропонованої редакції документа.

Очевидно, що українські медіагрупи ще не готові до саморегуляції в обмеженні показу шкідливого для неповнолітніх глядачів контенту та відмови від участі дітей у створенні такого продукту. ГО «Детектор медіа» вважає, що вирішити проблему допоможуть лише законодавчі обмеження. Ми хочемо разом з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення запропонувати правки до зареєстрованого у Верховній Раді законопроекту про аудіовізуальні медіасервіси. Ці пропозиції й будуть обговорені на круглому столі 29 березня о 16:00 в рамках міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays 2018.

Запрошуємо всіх небайдужих до обговорення. Бажана попередня реєстрація за посиланням.

Контактна особа з організаційних питань від ГО «Детектор медіа» Юля Зелінська, 098 446 61 95, zelin.tk@gmail.com

Автор крикатури - Оксана Абасалієва, фіналістка конкурсу ГО «Детектор медіа» «АнтиЛокшина»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY