detector.media
12.03.2018 10:14
Російський адвокат закликав бойкотувати вибори президента РФ через репресії проти кримчан-політв’язнів
Російський адвокат закликав бойкотувати вибори президента РФ через репресії проти кримчан-політв’язнів
Адвокат Микола Полозов публічно відмовився голосувати на майбутніх виборах президента РФ, протестуючи проти репресій щодо кримчан.

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на сторінку Миколи Полозова в Facebook. 

Микола Полозов, який виступає захисником кримчан у багатьох справах, стверджує, що особисто для нього «абсолютно неприйнятна» участь у виборах.

«Своєю участю у «виборах» я автоматично стаю співучасником усіх цих злодіянь. Прийшовши на виборчу дільницю, я надягаю мантію російського судді, який засудив Олега Сенцова, Руслана Зейтуллаєва (засуджений у справі Хізб ут-Тахрір – ред.) і десятків інших громадян України, які не прийняли окупацію, на багаторічні терміни», – написав пан Полозов.

Він також перерахував й інших кримчан, які стали жертвами тортур у катівнях ФСБ.

«…Чи готовий я взяти на себе це зло й розділити злочини режиму своєю участю в подальшій легітимізації Путіна? На це питання кожен для себе повинен відповісти 18 березня як в окупованому Криму, так і в Росії. Я свій вибір зробив», – наголосив Микола Полозов.

Видання нагадує, що раніше до бойкоту президентських виборів у Росії закликали глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і лідер російської опозиції Олексій Навальний. У Росії також відбулись акції «Бойкот виборців».

Вибори в Росії та на анексованому півострові призначені на 18 березня.

Як повідомляв «Детектор медіа», 1 березня Верховна Рада України схвалила проект постанови, в якій названо прізвища всіх громадян України-заручників Кремля та закликала міжнародну спільноту засудити політичні репресії Росії стосовно українських політичних в’язнів. 

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

Згодом стало відомо, що Сенцова направили у виправну колонію №8 («Білий ведмідь») у місто Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Фото: Цензор.НЕТ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY