detector.media
11.03.2018 10:51
На Сахаліні до струсу мозку побили кореспондента російського журналу «Експерт»
На Сахаліні до струсу мозку побили кореспондента російського журналу «Експерт»
Редакція пов'язує напад з професійною дільністю журналіста.

Спеціального кореспондента журналу «Експерт» Сергія Тихонова жорстоко побили 7 березня, коли він прилетів на Сахалін. Про це повідомляється на сайті видання.

Зараз Сергій Тихонов знаходиться в сахалінської лікарні. У нього діагностовано струс мозку.

Напад на журналіста стався відразу ж після виходу публікації «Сахалінський котел-2», де аналізуються причини надзвичайно високої щільності арештів і кримінальних справ проти чиновників, які займаються розвитком економіки острова. Зазначається, що ця публікація була вже другою на цю тему. Перша була написана восени минулого року і мала назву «Сахалінський котел».

Напад на журналіста під час виконання службових обов'язків є порушенням ст. 49 російського закону про ЗМІ, що гарантує журналісту у зв'язку із здійсненням ним професійної діяльності захист його честі, гідності, здоров'я, життя і майна як особі виконує громадський обов'язок.

«Ми вимагаємо оперативного і ретельного розслідування факту нападу на нашого журналіста і просимо журналістське співтовариство допомогти в здійсненні контролю за розслідуванням цього нападу», - зазначено в повідомленні редакції.

Раніше повідомлялося, що Солом’янський районний суд міста Києва провів підготовче засідання у справі за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми» (спільний проект «Радіо Свобода» та каналу «UA:Перший») біля аеропорту «Київ» 7 листопада 2017 року з боку охорони лідера організації «Український вибір» Віктора Медведчука та призначив розгляд справи по суті на 16 березня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY