detector.media
10.03.2018 16:00
У Туреччині звільнили з-під варти двох журналістів газети Cumhuriyet
У Туреччині звільнили з-під варти двох журналістів газети Cumhuriyet
Головного редактора видання Мурата Сабунчу і репортера Ахмета Сіка відпустили під підписку про невиїзд.

Суд Стамбула звільнив з-під варти двох журналістів опозиційної газети Cumhuriyet. Головного редактора видання Мурата Сабунчу і репортера Ахмета Сіка відпустили під підписку про невиїзд, повідомила у суботу, 10 березня, агенція AFP, передає Deutsche Welle.

«Немає ніяких приводів святкувати, наші колеги залишаються за ґратами, проблеми Туреччині не вирішені тим, що нас звільнили», - заявив Ахмет Сік.

Журналістам, які провели під арештом більше року, як і раніше загрожує тюремне ув'язнення. Їх звинувачують у підтримці угруповань, які вважаються терористичними в Туреччині, - «Робітничої партії Курдистану» (PПК), «Революційної народно-визвольної партії-фронту» та руху проповідника Мухаммеда Фетхуллаха Гюлена. Співробітники газети відкидають ці звинувачення, а також вважають, що вони спровоковані критикою дій президента країни Реджепа Таїпа Ердогана. 

Раніше повідомлялося, що 8 березня стамбульський суд засудив 25 журналістів на терміни ув'язнення до 7,5 років за причетність до терористичної діяльності. 

Фото: Reuters.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY