detector.media
10.03.2018 13:22
Дослідження виявили, що фейкові новини розповсюджуються в Twitter швидше та ширше за справжні
Дослідження виявили, що фейкові новини розповсюджуються в Twitter швидше та ширше за справжні
Спеціалісти проаналізували близько 126 тисяч повідомлень, залишених у Twitter з 2006 по 2017 рік.

Фейкові новини розповсюджуються в соціальній мережі Twitter набагато швидше і ширше, ніж справжні. До такого висновку прийшли вчені Массачусетського технологічного інституту, повідомляє Reuters.

Спеціалісти проаналізували близько 126 тисяч повідомлень, залишених у Twitter з 2006 по 2017 рік. Виявилося, що недостовірна інформація ретвітиться користувачами на 70% частіше, ніж справжні новини.

Дослідження опубліковав журнал Science. Зазначається, що воно стало однією з найбільш серйозних спроб аналізу динаміки розповсюдження фейкової новини в соцмережі. Інформацію, яку аналізували науковці, перевірили шість незалежних організацій за перевірки фактів, зокрема Snopes та Politifact.

Відповідно до висновків учених, фейкові новини розповсюджуються значно швидше в усіх категоріях. Особливо це стосується новин про політику, в меншій мірі - новин про тероризм, стихійні лиха, науку, фінанси та «міські легенди». При цьому таку динаміку забезпечують в основному справжні користувачі, а не автоматизовані "боти".

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY