detector.media
09.03.2018 10:22
Собчак зізналася, що їздила до анексованого Криму збирати інформацію для репортажу
Собчак зізналася, що їздила до анексованого Криму збирати інформацію для репортажу
Кандидат в президенти РФ Ксенія Собчак підтвердила, що в 2014 році, після анексії Криму Росією, їздила на півострів, щоб написати репортаж для видання «Сноб.ru».

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«У 2014 році разом із Антоном Красовським ми були в Криму, де збирали інформацію для видання «Сноб» про те, що там відбувалося в той момент. Ми готували репортаж. Зараз у мене принципово інший статус, я – кандидат в президенти Росії, Антон Красовський – моя довірена особа», – розповіла Ксенія Собчак в інтерв'ю «Сибирь.Реалии».

«Єдине, що мене цікавить в цій ситуації – права й інтереси людей, чиї права систематично порушуються, а такі в Криму, безумовно, є. І вони до мене звертаються з проханнями звернути увагу на те, в якому стані зараз їхні життя й долі», – сказала вона також.

Як повідомляв «Детектор медіа», кандидат у президенти Росії від партії «Громадянська ініціатива» Ксенія Собчак 6 березня повідомила, що направила лист у посольство України в Росії з проханням дозволити їй в'їзд до Криму через територію України.

«Якщо поїду в Крим, то тільки через українську територію. Я вважаю, це правильно буде. Якщо я отримаю дозвіл на в'їзд через територію України, я поїду», - заявила вона. За її словами, вона хотіла б зокрема поспілкуватися з кримськими татарами, від яких, мовляв, отримує багато листів.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав намір Ксенії Собчак відвідати анексований Крим «політичною шизофренією».

«Дотримуватися українського законодавства для в’їзду в окупований Крим — це, звісно, позитив. Але законний в’їзд для ведення нелегітимної кампанії до нелегітимних виборів на окупованій території — це точно шизофренія. Звичайно, політична», - написав він у Twitter.

Водночас депутат Держдуми Росії від анексованого РФ Криму Андрій Козенко стверджував, що Ксенія Собчак вже відвідувала півострів після анексії в квітні 2014 року, про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Як доказ Козенко наводив репортаж Ксенії Собчак і російського журналіста Антона Красовського «Исконно няш» для сайту «Сноб.ru», в якому йшлося про те, що Собчак і Красовський «провівши в середині квітня три дні на звільнених територіях Росії, зустрілися зі співвітчизниками і поговорили з ними про майбутнє Криму».

7 березня стало відомо, що Ксенія Собчак потрапила до бази сайту «Миротворець» через «свідоме порушення Державного кордону України з метою проникнення в окупований Росією Крим в квітні 2014 і липні 2014 р. Маніпулювання суспільно-значущою інформацією з метою отримання політичних дивідендів. У 2014 р. виправдовувала російську окупацію АР Крим».

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року Ксенія Собчак офіційно оголосила про намір брати участь у виборах президента Росії. Вона називає себе кандидатом «проти всіх».

Раніше Ксенія Собчак заявляла, що Росія, анексувавши Крим, порушила міжнародні зобов'язання, і що Києву і Москві необхідно провести спільний референдум про статус анексованого Криму.

Вибори президента Росії планують провести 18 березня 2018 року - в річницю анексії Криму.

Фото: Деловая газета. Юг


detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY