detector.media
08.03.2018 18:00
В ОБСЄ привітали рішення суду щодо перегляду справи фотокора Ігоря Єфімова
В ОБСЄ привітали рішення суду щодо перегляду справи фотокора Ігоря Єфімова
В Організації з безпеки і співробітництва в Європі привітали рішення Верховного Суду України щодо скасування виправдувальнуого вироку екс-заступнику командира батальйону патрульної служби Управління МВС в Черкаській області Петру Паливоді, який керував співробітниками міліції, що у часи Євромайдану побили фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова у Черкасах

Про це йдеться в заяві представника Організації з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра, повідомляє «Укрінформу».

«Я вітаю рішення Верховного суду про те, що рішення апеляційного суду у справі Ігоря Єфімова має бути відхилене і що справа буде повторно розглянута, – сказав він. – Працівники засобів масової інформації повинні мати можливість вільно і без побоювань повідомляти про публічних заходах, не боячись утисків і залякування».

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року у Черкасах під час штурму «Беркутом» черкащан на блок-пості біля дамби фотографу газети «Вечірні Черкаси» Ігорю Єфимову беркутівці побили та розбили голову. Журналіст був у жилеті «Преса», із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому. Кілька представників МВС, приховавши обличчя, нанесли фотографу удари кийками. Лікарі діагностували у Єфімова травму голови зі струсом головного мозку, рани м’яких тканин, вивих плеча, садини та інші.

5 лютого 2015 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно одного із керівників батальйону патрульної служби за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року.

12 грудня Соснівський суд Черкас виправдав підсудного, одного з тодішніх правоохоронців, Петра Паливоду, який на момент побиття журналіста стажувався на посаді заступника командира батальйону, виправдали. У січні Єфімов подав апеляційну скаргу на вирок Соснівського районного суду м.Черкаси від 12 грудня 2016 року.

30 березня Апеляційний суд Черкаської області виправдав колишнього заступника командира батальйону патрульної служби У МВС у Черкаській області Петра Паливоду, який був підозрюваним у побитті Ігора Єфімова.

8 лютого 2018 року Верховний Суд колегією суддів Касаційного кримінального суду скасував виправдувальний вирок екс-заступнику командира батальйону патрульної служби Управління МВС в Черкаській області Петру Паливоді, який керував співробітниками міліції, що у часи Євромайдану побили фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова у Черкасах

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY