detector.media
08.03.2018 10:15
Суд дозволив заочне розслідування щодо власника UMH Сергія Курченка – ГПУ
Суд дозволив заочне розслідування щодо власника UMH Сергія Курченка – ГПУ
7 березня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо власника медіахолдингу UMH Сергія Курченка, якому загрожує позбавлення волі строком від 8 до 15 років

Про це у Facebook повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

«Нарешті отримали рішення суду про спеціальне ( заочне) досудове слідство щодо С. Курченка, – написав він. – З березня 2014 йшло слідство з підозрою про створенні злочинної організації, яка нанесла Україні шкоду в 14 млрд грн… Тепер ми вийшли на фінішну пряму: завершення оформлення документів, передача матеріалів стороні захисту на ознайомлення і - нарешті- початок судового процесу».

Речниця генпрокурора Лариса Сарган у Facebook пояснила, що Курченка підозрюють у «створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду».

За її словами, державі спричинені у понад 14 млрд грн.

«За відповідними фактами Курченку С.В. повідомлено про підозру. Санкція найтяжчої з інкримінованих підозрюваному статей передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, – написала вона. – Підозрюваному Курченку С.В. ухвалою слідчого судді обрано запобіжний захід – тримання під вартою».

Нагадаємо,  з лютого 2014 року Курченко перебуває за межами України, його оголошено у розшук.

Як повідомляв «Детектор медіа», на початку грудня 2017 року Юрій Луценко повідомив, що прокуратура проводить дії, пов'язані зі спецконфіскацією медіахолдингу UMH, що належить Сергієві Курченку.

«Ми спецконфіскували все, що пов'язано з футбольним клубом Металіст... і так, дійсно, ми рухаємося в тому ж напрямку по відношенню до медіахолдингу. Зараз в інтересах слідства я не можу розголошувати, коли відповідне рішення вступить в законну силу, але сподіваємося, що до Нового року українці будуть позбавлені нещастя слухати і читати певні проросійські ватяні видання», - сказав Юрій Луценко.

UMH, або Український Медіа Холдинг - один з найбільших медіахолдингів України. До його складу входять друковані видання та радіостанції, а також великі сервісні, розважальні портали і новинні агрегатори, такі як bigmir.net, tochka.net, korrespondent.net. З 2013 року холдинг належить втікачеві-бізнесменові Сергію Курченку.

Раніше повідомлялося також, що в UMH пройшли масові звільнення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY