detector.media
07.03.2018 19:22
Медійники випустили футболки з написом «Я тобі не дорогенька» через звернення Порошенка до журналістки «Детектора медіа»
Медійники випустили футболки з написом «Я тобі не дорогенька» через звернення Порошенка до журналістки «Детектора медіа»
Під час прес-конференції 28 лютого президент запросив журналістку Марину Баранівську провести з ним день, щоб подивитися, як він живе. При цьому Порошенко назвав її «дорогенька».

Як повідомляє «Українська правда», журналістка «Громадського радіо» Ліза Кузьменко та медіаекспертка і тренерка з безпеки Інституту Масової Інформації Ірина Земляна обурилися, що президент Петро Порошенко звернувся до журналістки «Детектора медіа» Марини Баранівської, використавши слово «дорогенька».

«Проїдьте, будь ласка, подивіться… Ключова позиція, дорогенька моя, ми маємо змінити з вами країну», - сказав президент.

Представники медіа вважають це проявом сексизму. Тому Кузьменко і Земляна вирішили випустити до 8 березня футболки з написом «Я тобі не дорогенька».

«На знак солідарності з журналісткою «Детектору медіа» та в знак протесту проти сексизму щодо жінок-журналісток, який він транслював на своїй прес-конференції», – пояснила «Українській правді» Ірина Земляна.

Також вона висловилася з приводу звернення «дорогенька» на своїй сторінці у Facebook: «Рівно 3 роки тому Петро Порошенко вручав мені нагороду із словами «Ірино, Україна пишається вами» і я знаю точно, що не потерпіла б, як би його звернення звучало як «Дорогенька, Україна пишається вами». І сьогодні, мене обурює, як він звертався до жінок-журналісток на своїй прес-конференції. #ятобінедорогенька, Петре Олексійовичу, так як не дорогенькі мільйони українських жінок, які щодня професійно роблять свою справу і працюють для України!».

Нагадаємо, що прес-конференція президента України відбулася 28 лютого. Відповідючи на питання журналістки Детектора медіа, президент зазначив, що «його життя - не цукор» та запросив провести з ним день, щоб переконатись в цьому.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY