detector.media
07.03.2018 18:25
Крисіна поклали у дитяче відділення Інституту серця за попередньою домовленістю його адвоката - ЗМІ
Крисіна поклали у дитяче відділення Інституту серця за попередньою домовленістю його адвоката - ЗМІ
Раніше директор Інституту серця Борис Тодуров заявляв, що Крисін потрапив до дитячого відділення через відсутність вільних місць у дорослому.

Юрія Крисіна поклали у дитяче відділення Інституту серця за попередньою домовленістю його адвоката Ігора Василенка з чоловіком завідувачки дитячого відділення медзакладу Ірини Аксьонової — Максимом Івасенком. Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на джерело у прокуратурі.

Повідомляється, що Василенко представляє інтереси Івасенка в одній із кримінальних справ, чоловіки начебто давно знайомі. За попередньою домовленістю, Крисін мав пролежати в лікарні близько тижня, по 1 березня включно. Саме тоді мало відбутися апеляційне засідання у справі про вбивство В’ячеслава Веремія.

Івасенко в коментарі «Громадському» спочатку спростував інформацію про домовленість з Ігорем Василенко щодо госпіталізації Крисіна, а потім зіслався на таємницю слідства. Адвокат Крисіна також спростовує інформацію.

Сам Крисін сказав, що в Інституті серця проходив обстеження і не збирався ховатися від суду.

«Я в минулому професійний спортсмен. У мене поболює серце. У четвер я мав проходити коронарографію, але мені не дали цього зробити. Я ж не ховався, все офіційно. 19-го березня на суді я покажу всі документи», — каже Крисін.

Водночас директор Інституту серця Борис Тодуров пояснив, що Юрія Крисіна було направлено до дитячого відділення Інституту серця через брак місця у дорослому відділенні.

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. 

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Медійники та правозахисники наполягають на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

1 березня Юрій Крисін не з’явився до Апеляційного суду Києва, де мав відбутися розгляд апеляції щодо його умовного вироку.

4 березня активісти влаштували акцію під будинком Крисіна і вимагали від нього з'явитися до суду.

5 березня біля Дарницького районного суду Києва активісти «Національних дружин» та «С14» закидали сніжками та заплювали Юрія Крисіна.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY