detector.media
07.03.2018 18:16
Кількість хакерських атак в Україні за останній рік зросла вдесятеро - до 100 мільйонів
Кількість хакерських атак в Україні за останній рік зросла вдесятеро - до 100 мільйонів
Кожна атака відбувалася за допомогою окремого, унікального вірусу.

Кількість вірусних заражень і хакерських атак в Україні за останній рік зросла з 10 мільйонів до 100 млн. На цьому наголосив експерт компанії Cisco в галузі інформаційної безпеки Володимир Ілібман під час презентації щорічного звіту Cisco з кібербезпеки, повідомляє «Укрінформ».

«Із року в рік кількість атак та вірусів зростає. Це фантастична цифра. Якщо узяти кількість штамів вірусів у 2016 році та у 2017 році, то ця цифра виросла з 10 мільйонів до 100 мільйонів. І це унікальні віруси. Але є добра новина - ми, компанія Cisco, скорочуємо час реагування на них. Якщо у 2015 році від початку нової атаки до реагування йшло 37 годин, то у 2017 році - 4 години», - сказав Ілібман.

За його словами, нині спостерігається безпрецедентний рівень технічної складності і руйнівного впливу хакерських атак.

«Зловмисники вміло маскують атаки. Вони використовують недосконалість нових технологій, але при цьому постійно вдосконалюють свою тактику, проводячи польові випробування шкідливих програм, блокують засоби контролю і управління. Вони використовують шифрування і легальні інтернет-сервіси, щоб приховувати свою діяльність і подолати традиційні системи захисту. Хакери застосовують мережні віруси-здирники, використовують шифрування та використовують усе те, що ІТ-компанії використовують для захисту, але з іншою метою», - сказав експерт.

На думку Ілібмана, фахівці з ІТ-безпеки мають більше інвестувати у захист своїх організацій. Вони покладаються на автоматизацію, машинне навчання і штучний інтелект. Більшість організацій використовують поведінкову аналітику, щоб виявити атаки і мінімізувати їхні наслідки.

За словами експерта, організації все частіше покладаються на хмарні сховища. Нині 53% компанії керують понад половиною своєї інфраструктури через хмари, оскільки це дає такі переваги, як краща безпека (57%), масштабованість (48%), легкість в експлуатації (46%) та економію кадрових ресурсів (41%), зазначив він.

«Варто пам’ятати, що загрози оновлюються. Тому навчання завжди є актуальним. Треба декілька разів на рік навчати персонал новим технологіям, пояснювати те, як зловмисники намагаються вимкнути захист, навчати базовій “гігієні” в інтернеті», - сказав фахівець.

У компанії Cisco вважають, що керівництво також має привчити співробітників дотримуватися корпоративних політик пакчування додатків, систем та пристроїв. Також потрібно постійно вдосконалювати процедури реагування на загрози, якнайчастіше робити резервні копії даних і перевіряти процедури відновлення, аналізувати ефективність систем безпеки у партнерів, аби знизити ризик для ланцюжка постачання.

Раніше повідомлялося, як раніше студент харківського вишу розробив власний вірус і зламав сто комп'ютерів громадян і організацій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY