detector.media
Лілія Апостолова
07.03.2018 13:40
«Це як варити борщ». Як ICTV нових Лесю і Рому шукає
«Це як варити борщ». Як ICTV нових Лесю і Рому шукає
ICTV шукає акторів для оновленого ситкому «Леся+Рома» і сподівається запустити його вже восени цього року.

На українських телеекранах з’являється все більше комедійного контенту. І доки одні телеканали видумують свіжі формати гумористичних шоу, канал ICTV витягає козир із рукава – перезапускає свій успішний ситком «Леся+Рома», який тепер матиме приписку «Наш час» і нових виконавців головних ролей.

Адаптація франко-канадського проекту Un gars, une fille («Хлопець, дівчина») про стосунки між чоловіком і жінкою з Ірмою Вітовською і Дмитром Лалєнковим у головних ролях у 2005 році стала першим україномовним ситкомом, доволі рейтинговим. Але з тих пір змінилася не лише країна, в якій ми живемо, але й світ у цілому, тож телеканал побачив сенс у тому, аби перезняти улюблений серіал відповідно до нинішніх реалій.

«У країні все здебільшого сумно та печально: сніг, кучугури, воєнні дії. Нам здається, що глядачеві не вистачає зрозумілих історій з реального життя, над якими кожен може посміятися, впізнавши себе, і від яких може отримати задоволення. Пора додати цього сексуального і веселого вогню, – пояснює причини відродження проекту керівниця відділу розвитку контенту ICTV Анастасія Штейнгауз. Цей формат живе роками в різних країнах. Стосунки чоловіка і жінки не можуть бути неактуальними».

Ведучий ICTV Антон Равицький і керівниця відділу розвитку контенту Анастасія Штейнгауз

Виробництвом ситкому займатиметься продакшн-компанія «Роги та копита», а режисером призначено театрального режисера, художнього керівника «Дикого театру» Максима Голенка.

«Звісно, мені стрьомно на святе замахуватися. Я не розкажу про плани, все залежатиме від головних героїв, яких ми ще не обрали, але в нас є дуже гарні орієнтири, на які ми можемо рівнятися», – розповів режисер.

Режисер Максим Голенко

Шукати нових Рому і Лесю взялися по всій країні й уже отримали більше 600 заявок. Із цієї нагоди продюсери організували зустріч із пресою і навіть влаштували кастинг для журналістів, на якому кожен охочий мав змогу проявити свої акторські амбіції.

До речі, для того, щоби спробувати себе на кастингу, потрібно заповнити анкету на офіційному сайті каналу ICTV, в якій вказати контакти, особисті дані, посилання на сторінки в соціальних мережах, описати свою мотивацію зніматися в ситкомі «Леся+Рома», а також зняти трихвилинну відеовізитівку. До розгляду приймають кандидатур у віці від 27 до 37 років як з акторським досвідом, так і без нього.

Про роботу над ситкомом та очікування від аудиторії «Детектору медіа» розповів креативний продюсер каналу ICTV Олексій Васильєв:

Олексію, хто адаптує сценарій?

– Чудовий автор, стендап-комік Паша Євчук зі своєю командою.

Тобто глядач побачить ті ж сюжети, що були 13 років тому?

– Так, але вони будуть освіжені. Крім того, нові люди принесуть тексту нових барв.

Чи варто на цьому етапі говорити про кількість запланованих сезонів, чи спочатку маєте побачити рейтинги першого?

– Поки неясно, скільки сезонів буде, але ми хочемо виконати великий обсяг роботи.

Креативний продюсер каналу ICTV Олексій Васильєв

На яку аудиторію ви сподіваєтеся – на ту, що вже добре знайома із цим ситкомом, чи, можливо, молодшу?

– Та аудиторія вже виросла, нам хочеться молодшої аудиторії. Нам хочеться мати біля екранів таких же людей, як і на екрані – 35+. Звісно, є амбіція потрапити в кожну вікову аудиторію.

Найголовніше наше завдання – щоб глядач не порівнював це з минулим проектом. Нам не хочеться, аби порівнювали.

Чи консультуєтеся ви з тією командою, яка робила цей проект 13 років тому?

– Ні, я думаю, це абсолютно неправильно. Це має бути щось нове. Якщо ми будемо штампувати так, як було, ми загрузнемо в цьому.

Наприклад, одяг буде іншим, як мінімум. А якщо ми будемо консультуватися з минулою командою, светри в нас будуть такими ж, а це дивно.

Коли плануєте випустити ситком в ефір?

– Нам дуже хотілося б вийти в ефір восени цього року.

Ви ще навіть не маєте акторів. Встигнете?

– У нас готовий абсолютно весь матеріал. Все готове, потрібні лише двоє самобутніх людей на головні ролі.

Детальніше про кастинг ми розпитали в продюсерки проекту Олександри Лозинської (продакшн-компанія «Роги та копита»):

Якими мають бути ці двоє, кого ви візьмете на ролі Лесі та Роми?

– Це мають бути харизмати. Не потрібно відтворювати манеру Ірми Вітовської та Діми Лалєнкова. Серед тих людей, яких ми вже побачили, так багато різних Ром, і кожен з них має право на існування – Рома може бути будь-яким. Так само, як і Леся. Просто треба зрозуміти і відчути… Ми скоріше хочемо знайти двох героїв, щоб між ними була певна енергія. І коли вони пропустять через себе вже написаний матеріал, це вийде трохи інша історія.

Продюсерка Олександра Лозинська

Скільки анкет до вас уже надійшло?

– Уже більше 600. Не всіх ми вже подивилися, але анонси ще тривають.

А коли буде фаза активних кастингів?

– Вона вже триває – надходять анкети, когось ми кличемо, когось відкладаємо. Коли здається, що з’явився достойний партнер, з яким може щось вийти, викликаємо ще раз. Це такий процес – як борщ варити: додати трохи цього, трохи цього, вернутися ще раз.

Якою ви бачите аудиторію?

– Мені здається, молодь усе одно буде дивитися цей ситком. Можливо, не буде ядром, але молодь, школярі завжди активно реагують на комедійні проекти.

Фото: Андрій Шматов

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY