detector.media
07.03.2018 13:45
Наприкінці 2017 року політичні партії витратили на рекламу в ЗМІ 56 млн грн – Комітет виборців
Наприкінці 2017 року політичні партії витратили на рекламу в ЗМІ 56 млн грн – Комітет виборців
Упродовж жовтня-грудня 2017 року парламентські політичні партії витратили 56 млн грн на рекламу в ЗМІ, з яких 40 млн. грн склали витрати на ТБ-рекламу. Найбільше грошей на рекламу спрямували ВО «Батьківщина» та «Народний Фронт»: 63% та 33% від загальних витрат партій

Про це повідомляє ВГО «Комітет виборців України».

«Як і минулоріч, напередодні новорічних свят партії масово розмістили рекламу на центральних телеканалах за державні кошти. У 2016 році на це пішло 35 млн., у 2017 році – 40 млн. Таким чином політичні партії привітали українців зі святами за їх же гроші. Ми очікуємо, що із наближенням президентських та парламентських виборів суми витрат на рекламу будуть зростати. Це є негативною тенденцією, що дає підстави говорити про нецільове використання коштів з боку політичних партій», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель. 

За даними Комітету, «Народний Фронт» заплатив ТОВ «Медіапартнество», «Глобал медіа груп» і «Старлайт Бренд Контент» за розміщення реклами на телебаченні 18 млн грн. Призначення коштів – розміщення рекламних матеріалів на телебаченні. ВО «Батьківщина» витратила на ТБ-рекламу 10 млн грн, 2 млн з яких було заплачено за виступи на телеканалі «Інтер», 96 тис. – за виступ на телеканалі ICTV. Також понад 4 млн було перераховано за виступи ТОВ «Старлайт Бренд Контент», 3 млн – ТОВ «Глобал медіа груп». «Опозиційний блок» та Радикальна партія Олега Ляшка спрямували на рекламу в ЗМІ по 18% від загальних витрат, йдеться на сайті Комітету.

«"Опозиційний блок" перерахував понад п’ять мільйонів гривень із загалом шести ТОВ "Інтер реклама центр". Призначення коштів – розміщення матеріалів, – йдеться в повідомленні. – Радикальна партія Олега Ляшка витратила на рекламу по ТБ два мільйони гривень. Із них понад 950 тис. отримало "Інформагентство "112-Україна", ще 800 тис. – ТОВ "Телеканал "Прямий". Гроші передані за розміщення інформаційних роликів та відеоматеріалів у ефірах телеканалів».

За інформацією Комітету, БПП «Солідарність» витратила на ТБ-рекламу 8% від всіх коштів, «Самопоміч» 1%.

Дані КВУ зроблені на основі звітів партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за IV квартал 2017 року.

Нагадаємо, за рік державного фінансування з вересня 2016 року по вересень 2017 року партії сукупно витратили 436 мільйонів гривень, із яких 407 млн - кошти Держбюджету. Найбільше коштів, 109 мільйонів, партії витратили на рекламу в ЗМІ

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY