detector.media
05.03.2018 18:53
Біля будівлі суду активісти закидали сніжками та заплювали Крисіна
Біля будівлі суду активісти закидали сніжками та заплювали Крисіна
Суд оголосив перерву до 15 березня у підготовчому засіданні за обвинуваченням Сергія Чемеса та Юрія Крисіна у протидії Євромайданівцям та викраденні людей в січні 2014 року.

Біля Дарницького районного суду Києва активісти «Національних дружин» та «С14» закидали сніжками та заплювали Юрія Крисіна, якого звинувачують у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія в лютому 2014. Про це повідомляє УНІАН.

Сьогодні, 5 березня, Дарницький районний суд оголосив перерву до 15 березня у підготовчому засіданні за обвинуваченням Сергія Чемеса та Юрія Крисіна у протидії Євромайданівцям та викраденні людей в січні 2014 року. Разом з тим, суд ухвалив рішення про продовження терміну тримання під вартою Чемесу до 3 травня.

Повідомляється, що під час виходу Крисіна з будівлі суду після чергового засідання активісти почали кидати в нього сніжки та декілька разів вдарили, а також нецензурно висловлювались та постійно плювали у нього. Сам Крисін ніяким чином не протидіяв цьому. Його супроводжували двоє правоохоронців, також близько 20 правоохоронців йшли за активістами, але ніхто з них не втручався.

Інцидент відбувся на відрізку від будівлі суду до зупинки громадського транспорту, де Крисін сів у маршрутку та поїхав.

За словами кореспондента, перед появою обвинуваченого на вулиці один з координаторів активістів попросив усіх не кидати у Крисіна сніжки та не бити його, аби в нього не було можливості уникнути наступного засідання під приводом того, що після побиття він лікується.

Водночас кореспондент УНІАН повідомляє, що став свідком розмови декількох активістів, один з яких заявляв, що до сьогодні не знав, хто такий Крисін, а іншому не було відомо сьогоднішнє рішення Дарницького райсуду.

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення.

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

1 березня Юрій Крисін не з’явився до Апеляційного суду Києва, де мав відбутися розгляд апеляції щодо його умовного вироку.

4 березня активісти влаштували акцію під будинком Крисіна і вимагали від нього з'явитися до суду.

Фото: Українська правда.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY