detector.media
05.03.2018 17:52
У Росії розкритикували рішення дати «Оскар» фільму про допінг у російському спорті
У Росії розкритикували рішення дати «Оскар» фільму про допінг у російському спорті
Стрічка «Ікар» режисера Брайана Фогеля про допінг у російському спорті стала найкращою документальною роботою.

У Росії критикують рішення дати «Оскар» документальному фільму про допінг у російському спорті. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Спікер Держдуми Росії В’ячеслав Володін заявляє, що таке рішення Американської кіноакадемії «відображає намагання США політизувати весь світ».

«Ікар» – стрічка, яка розповідає про допінг у російському спорті, – здобув премію Американської кіноакадемії «Оскар» як найкращий документальний фільм.

Режисер Брайан Фогель зняв цей фільм за підтримки колишнього керівника Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, який зараз живе у США. Саме йому режисер і присвятив отриману нагороду, назвавши Родченкова «безстрашним інформатором, який зараз живе в серйозній небезпеці».

Григорій Родченков, який перебуває під захистом Сполучених Штатів як свідок, утік із Росії в 2016 році після того, як оприлюднив документи, що засвідчують існування в його країні підтримуваної державою програми вживання допінгу із наступним приховуванням позитивних результатів допінг-проб.

Нагадаємо, що вручення премії «Оскар» відбулося в ніч з 4 на 5 березня. Фільмом року названо драму «Форма води» Гільєрмо дель Торо. Стрічка стала фаворитом цьогорічної премії, завоювавши чотири золоті статуетки з 13 можливих. Як пройшла цьогорічна оскарівська ніч – читайте в матеріалі «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY