detector.media
03.03.2018 18:38
За фактом нападу на Нужненка відкрито справу, розслідуванням займатиметься СБУ
За фактом нападу на Нужненка відкрито справу, розслідуванням займатиметься СБУ
Журналіст перебуває у лікарні, йому діагностували хімічний опік.

У суботу, 3 березня, прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом можливого умисного перешкоджання працівником поліції професійній діяльності журналіста видання «Радіо Свобода» Сергія Нужненка.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Як раніше повідомлялося, за словами Сергія Нужненка, під час висвітлювання подій під стінами парламенту при ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Проте працівник поліції наблизився до нього зі спини та розпилив уміст балончика йому в обличчя. Зараз журналіст перебуває у лікарні, йому діагностували хімічний опік.

«З метою перевірки цієї інформації зареєстроване кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)», - говориться в повідомленні.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим СВ ГУСБУ у місті Києві та Київській області, прокуратура міста Києва здійснюватиме нагляд у формі процесуального керівництва.

Крім Нужненка, про застосування сили до себе з боку правоохоронців заявили у Facebook журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов та «Інсайдера» Влад Красінський. Зокрема, Кутєпов повідомив, що один з правоохоронців штовхнув його ногою та нецензурно сказав відійти.

Натомість журналіст Reuters Сергій Каразій у Facebook, навпаки, відзначив адекватну поведінку правоохоронців під час силових дій.

Речник МВС Артем Шевченко у коментарі «Детектору медіа» закликав журналістів, які вважають, що їхні права порушено, писати заяви до поліції та прокуратури.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY