detector.media
03.03.2018 17:29
Сергію Нужненку діагностували хімічний опік, він зараз у лікарні (ДОПОВНЕНО)
Сергію Нужненку діагностували хімічний опік, він зараз у лікарні (ДОПОВНЕНО)
Поруч із постраждалим журналістом знаходиться адвокат.

Журналіст Сергій Нужненко, якому 3 березня під час сутичок під Верховною Радою розпилили в обличчя газовий балончик, зараз перебуває в лікарні, у нього діагностували хімічний опік. Про це «Детектору медіа» повідомила головна редакторка Київського бюро «Радіо Свобода» Інна Кузнецова.

«Сергію стало недобре, він зараз у лікарні», - зазначила вона, додавши, що поруч із кореспондентом знаходиться адвокат.

Фотокор видання LB.ua Максим Требухов розповів «Детектору медіа», що був свідком подій, що сталися із Сергієм Нужненком. За його словами, його били силовики, коли він надавав Сергію домедичну допомогу. «Коли я промивав очі Сергію, стоячи поряд з парамедиками "Червоного хреста", так звані тактики, проходячи повз за моєю спиною, били руками в бік тулуба або ногами по ногах і штовхали плечима, коли робили їм зауваження. Але ні я, ні Сергій не можемо впізнати цих осіб, тому що в них не було жодного розпізнавального знака», - розповів Максим Требухов.

Як раніше повідомлялося, за словами Сергія Нужненка, під час висвітлювання подій під стінами парламенту при ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Проте працівник поліції наблизився до нього зі спини та розпилив уміст балончика йому в обличчя.

Також про застосування сили до себе з боку правоохоронців заявили у Facebook журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов та «Інсайдера» Влад Красінський. Зокрема, Кутєпов повідомив, що один з правоохоронців штовхнув його ногою та нецензурно сказав відійти.

Натомість журналіст Reuters Сергій Каразій у Facebook, навпаки, відзначив адекватну поведінку правоохоронців під час силових дій.

Речник МВС Артем Шевченко у коментарі «Детектору медіа» закликав журналістів, які вважають, що їхні права порушено, писати заяви до поліції та прокуратури.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY