detector.media
03.03.2018 11:41
У Словаччині відбулися багатотисячні акції протесту через вбивство журналіста Яна Кучака
У Словаччині відбулися багатотисячні акції протесту через вбивство журналіста Яна Кучака
Акції пройшли у багатьох словацьких містах і за кордоном. Про вбивство журналіста та його нареченої стало відомо минулої неділі.

Про це повідомляє «Європейська правда» за посиланням на Aktuality.

У столиці країни Братиславі понад 20 тисяч людей зібралися на акцію попри сильний мороз і снігопад. Вони вимагали зупинити вплив мафії у країні, заявивши, що напад на журналіста був нападом на кожного громадянина.

Деякі учасники акції прийшли до будівлі канцелярії прем'єр-міністра Роберта Фіцо, вимагаючи відставки уряду.

Вшанувати пам'ять загиблих також прийшов президент країни Андрей Кіска. Багато людей тримали в руках фотографії вбитої пари. Ян Кучак та його наречена мали одружитися в травні.

Акції пройшли також у багатьох словацьких містах і навіть за кордоном - у Британії, Франції, Бельгії, Канаді.

Похорон Кучака відбудеться в суботу у містечку Ставник, недалеко від чеського кордону. Його наречену поховали у п'ятницю в північному місті Грегоровец.

Як повідомлялося, тіла Яна Кучака та його дівчини знайшли у їхньому помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава 25 лютого. Обох їх застрелили. Найбільш вірогідним мотивом злочину правоохоронці вважають професійну діяльність Кучака.

26 лютого словацький уряд пообіцяв виплатити винагороду в €1 млн за будь-яку інформацію, яка допоможе у розслідуванні подвійного вбивства.

Колега загиблого журналіст-розслідувач Том Ніколсон (Tom Nicholson) припускає, що у вбивстві Яна Кучака та його дівчини слід у першу чергу підозрювати італійську мафію.

Ян Кучак став першим журналістом, якого вбили в Словаччині. Міністр культури країни Марек Мадарік (Marek Maďarič ) заявив, що не може залишатися на посаді після цього, і подав у відставку. В Словаччині саме це міністерство відповідає за журналістику та свободу преси в країні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY