detector.media
02.03.2018 20:00
В ООН звинуватили сайт «Миротворець» у порушенні права на приватне життя і презумпції невинуватості
В ООН звинуватили сайт «Миротворець» у порушенні права на приватне життя і презумпції невинуватості
Заступник голови Моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Україні Бенджамін Моро заявив, що веб-сайт "Миротворець", на якому публікувалися особисті дані тисяч людей, названих прихильниками бойовиків і тероризму, порушує право на приватне життя і презумпцію невинуватості.

Про це він сказав під час дискусії в Національній спілці журналістів України "Загрози свободі слова в Україні", передають "Українські Новини".

"Ми зверталися із запитами щодо сайту "Миротворець". Ми направили запит про те, що деякі банки відмовляють у наданні кредитів особам, які вказані на цьому сайті. Ми вже спілкувалися з десятками журналістів, інформація про яких була опублікована на цьому сайті. Як ми вже підкреслювали, така ситуація є порушенням права на приватне життя та презумпції невинуватості. Там публікують фото, повні імена, а часто навіть адресу, за якою журналісти проживають", - сказав Бенджамін Моро.

Також заступник голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні підтримав діяльність НСЖУ, зазначивши, що вона "спрямована на збереження свободи слова в Україні".

Як повідомляв "Детектор медіа", в ООН раніше вже закликали Україну розслідувати діяльність "Миротворця" та вжити заходів для видалення персональних даних із сайту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY