detector.media
02.03.2018 18:23
Геращенко назвала трансляцію прес-конференції Януковича українськими ЗМІ участю в гібридній війні проти України
Геращенко назвала трансляцію прес-конференції Януковича українськими ЗМІ участю в гібридній війні проти України
Також перший заступник голови Верховної Ради України назвала трансляції «блюзнірством» і задалася питанням, чи не будуть ЗМІ надалі транслювати також брифінги терористів.

Ірина Геращенко висловила обурення тим, що окремі українські ЗМІ транслювали 2 березня прес-конференцію Віктора Януковича. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Як громадянка Украіни висловила нерозуміння тим, що деякі украінські телеканали транслювали брифінг біглого покидька, розцінюю це як участь цих телеканалів в гібридній війні РФ проти Украіни - свідому чи несвідому. Коли людина, яка писала листи «Путін, прійді зі зброєю», щось там мимрить про «брат вбиває брата», я вважаю блюзнірством транслювати його. Наступні хто? Брифінги терористів ордло?» - сказано в повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», прес-конференцію екс-президента України Віктора Януковича 2 березня висвітлювали деякі з українських ЗМІ, зокрема «Інтер», «112 Україна», NewsOne, ТРК «Україна».

Нагадаємо, що Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

5 липня 2017 року Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому Україною судовому процесі в справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Але 11 грудня адвокат Віталій Сердюк, який бере участь у процесі щодо розстрілів на Майдані, знову почав захищати Януковича у справі про держзраду.

Наразі суд допитує свідків. Зокрема 21 лютого суд заслухав свідчення у справі Президента України Петра Порошенка. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY