detector.media
02.03.2018 12:13
Директор Інституту серця Борис Тодуров пояснив, чому Крисіна поклали в дитяче відділення
Директор Інституту серця Борис Тодуров пояснив, чому Крисіна поклали в дитяче відділення
За словами Бориса Тодурова, до Інституту серця Юрій Крисін звернувся зі скаргами на болі в серці, а вільні місця на той час були лише у дитячому відділенні. Нагадаємо, Юрія Крисіна суд визнав винним у нападі на журналіста В'ячеслава Веремія у лютому 2014 року.

Директор Інституту серця Борис Тодуров стверджує, що ніколи не був знайомий із Юрієм Крисіним, а також про відсутність мети убезпечити Крисіна від суду чи слідства.

Про це він заявив у своєму відеозверненні на Facebook, повідомляє depo.ua.

«Я ніколи не був знайомий з пацієнтом і ніколи раніше його не бачив. Наскільки мені відомо, пацієнта не заарештовано і не затримано, він не є в розшуку. Він прийшов до нас у поліклініку з українським паспортом, звернувся зі скаргами на болі в серці. Таких звернень у нас на рік близько 90 тисяч. Кількість звернень у понеділок-вівторок на шпиталізацію понад 60 на день. Це був саме один з таких днів, тому вільних місць не було, але всіх хворих, які звертаються до нас із болями в серці, у передінфарктному стані, ми зобов'язані покласти. Тож у нас були переповнені палати і в таких випадках ми кладемо в будь-яку вільну палату. У ці дні були вільні дві дитячі палати. Це був не єдиний дорослий пацієнт того дня, який лежав у дитячій палаті. Коли він потрапив, я був в операційній, йому зробили попередні обстеження. До операційної мені зателефонувала охорона й повідомила, що понад 20 активістів прорвалися до відділення, облили пацієнта зеленкою», - розповів Тодуров.

За його словами, Крисін залишив Інститут одразу після активістів.

«Він пішов одразу після того, як пішли активісти. Написав заяву, що більше не може перебувати в нашій установі і залишив за 5 хвилин, облитий зеленкою, нашу клініку. Жодної мети убезпечити його від суду чи слідства у нас немає. Але обливання зеленкою не є кращим способом з'ясування стосунків. Ми стали заручниками цього процесу», - сказав пан Тодуров.

Як повідомляв «Детектор медіа», в четвер, 1 березня, Міністерство охорони здоров’я України звернулося до директора ДУ «Інститут серця МОЗ України» Бориса Тодурова з проханням надати пояснення, чи відповідає дійсності інформація, що в дитячому відділенні Інституту серця перебуває дорослий пацієнт. Йшлося про Юрія Крисіна, якого суд визнав винним у нападі на журналіста В'ячеслава Веремія і призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. 

1 березня Юрій Крисін не з’явився до Апеляційного суду Києва, де мав відбутися розгляд апеляції щодо його умовного вироку за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (напад на журналіста В’ячеслава Веремія, який загинув у лютому 2014 року). Суд вирішив перенести засідання на 19 березня та застосувати щодо Крисіна привід (примусову доставку)

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. 

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Медійники та правозахисники наполягають на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

Фото: "Главком"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY