detector.media
01.03.2018 19:13
У Києві відбувся прем’єрний показ документального фільму «Кіндрат»
У Києві відбувся прем’єрний показ документального фільму «Кіндрат»
Стрічка розповідає про українського журналіста і військового Василя Кіндрацького, який загинув у 2015 році в АТО.

Прем’єра документальної стрічки «Кіндрат» відбулася 28 лютого в Києві. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Автор ідеї та сценарію кінострічки – поет, письменник, учасник АТО Борис Гуменюк, режисер – Юрій Пупирін.

Борис Гуменюк розповів, що фільм «Кіндрат» – це продовження роботи, розпочатої самим Василем Кіндрацьким: на передовій боєць вів відеощоденник. Частина цього відео збереглася і стала основою документального кіно.

«Потрапивши на фронт, він намагався бути не тільки добрим бійцем, а й продовжував бути професійним журналістом,  – розповідає Борис Гуменюк, – Так сталося, що після його смерті в мене залишилася його камера, де є відеоматеріали, відзняті ним. Кіндрат знімав Піски, бійців нашого батальйону і навзаєм хлопці знімали його. От це і є основа фільму».

Зйомки фільму про Василя Кіндрацького розпочалися восени 2016-го. Знімали в Пісках, Бутівці, Водяному Донецької області, а також на Івано-Франківщині, у Миколаєві Львівської області.

Василь Кіндрацький у 90-ті роки працював кореспондентом газети «Роздольський будівельник», потім був редактором газети «Вісник Розділля». З 2005 по 2010 роки очолював Миколаївську районну державну адміністрацію у Львівській області. Брав активну участь у суспільно-політичному житті області і країни, виховував двох маленьких дітей.

Також Кіндрацький брав участь у Революції Гідності, а в листопаді 2014 року вступив до лав добровольчого батальйону ОУН. Воював у селищі Піски, з травня 2015 року – у селі Водяне Ясинуватського району Донецької області. 25 травня 2015 року боєць встановив державний прапор та прапор ОУН на вежі шахти у селі Водяне, з якої було видно Донецьк і яка постійно обстрілювалася противником. А вже через два дні Василь Кіндрацький загинув під час обстрілу російськими бойовиками позиції «Шахта» поблизу Водяного.

Як раніше повідомлялося, перед показом фільму відбулася прес-конференція.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY