detector.media
28.02.2018 14:06
МОЗ з’ясовує, як Крисін опинився у дитячому відділенні Інституту серця
МОЗ з’ясовує, як Крисін опинився у дитячому відділенні Інституту серця
Міністерство охорони здоров’я України звернулося до директора ДУ «Інститут серця МОЗ України» Бориса Тодурова з проханням надати пояснення чи відповідає дійсності інформація, що в дитячому відділенні Інституту серця перебуває дорослий пацієнт. Мова йде про Юрія Крисіна, якого суд визнав винним у нападі на журналіста В'ячеслава Веремія і призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки

«Якщо інформація підтвердиться, лікарі Інституту серця повинні встановити, чи стан пацієнта дійсно потребував госпіталізації, чи, навпаки, стан його здоров’я дозволяє брати участь у судових засіданнях. Адже за інформацією, поширеною в ЗМІ, ця особа шляхом перебування в закладі охорони здоров’я уникає участі в судових засідань в рамках численних судових процесів, де він є обвинуваченим»,йдеться на сайті МОЗ.

У МОЗ зазначили, що вважають неприпустимим використовувати перебування в закладах охорони здоров’я, особливо у дитячих відділеннях, як спосіб уникнути правосуддя.

Зазначимо, 26 лютого ЗМІ повідомляли про те, що причетний до убивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрій Крисін перебуває в дитячому відділенні вад серця в Інституті серця. Активісти вівдідали обвинуваченого та облили його зеленкою.

Як повідомляв «Детектор медіа», 1 березня об 11.00 відбудеться судове засідання в Апеляційному суді Києва у справі з обвинувачення Юрія Крисіна за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (напад на журналіста В’ячеслава Веремія, який загинув у лютому 2014 року).

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. 

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Медійники та правозахисники наполягають на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

На фото - Юрій Крисін

Фото: "Главком"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY